USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пияцтво та шум: у центрі Луцька отруюють життя місцевим мешканцям

24 Жовтня 2016 09:47
Розпивання алкогольних напоїв, порушення спокою, забруднення дворів та паркування автівок на тротуарі: мешканці вулиць у центрі Луцька нарікають на сусідство з магазином, де продають спиртні напої. Замість знесення літнього майданчика, який був встановлений з порушеннями, підприємцеві вдалося його узаконити.

З неодноразовими скаргами щодо роботи магазину «Продукти» на вулиці Ярощука зверталися до міської влади мешканці прилеглих будинків. Втім, у відповідь на скарги отримують лише відписки, а підприємцеві, з їхніх слів, вдалося узаконити самовільно встановлений літній майданчик, де продають алкоголь неповнолітнім та гучно відпочивають клієнти.

Місцевий мешканець Олександр Куксенко розповів, що літній майданчик поблизу магазину «Продукти» впродовж декількох років працював незаконно, доки він не почав звертатися до заступників міського голови зі скаргами. Вказаний магазин має ліцензію на продаж пива на розлив і нещодавно отримав ліцензію на продаж горілки.

На літньому майданчику, як пояснювали йому в управлінні розвитку підприємництва та реклами міськради, клієнти не мають права розпивати горілку. Однак мешканцям прилеглих будинків доводиться постійно боротися з порушенням цих вимог: щовечора звідти лунають гучні п’яні крики, нецензурні висловлювання тощо.

Наразі навести лад не вдається, адже міська влада виглядає безсилою. Під час прийому у першого заступника міського голови Тараса Яковлева посадовець обіцяв, що літній майданчик знесуть, але 20 липня, під час засідання виконкому, куди обіцяли запросити авторів скарги, не запросили, дозвіл на розміщення літнього майданчика терміном на три роки підприємцю все ж надали.
Згодом заступник міського голови Сергій Григоренко пояснював, що депутат міськради Андрій Авраменко поручився за підприємця. На зауваження про відсутність дозволу сусідів, посадовець казав, що у місті відкривається багато барів, кафе та ресторанів і неможливо скрізь брати дозвіл у мешканців прилеглих будинків.

Водночас, місцеві мешканці стверджують, що під час будівництва літнього майданчика підприємець зайняв спільну прибудинкову територію, тож мусив би брати такий дозвіл. До того ж, об’єкт перегородив проїзд з вулиці Потапова, 16.

Окрім цього порушення, нарікають на незаконну парковку, влаштовану просто на тротуарі вулиці. Нещодавно патрульні поліцейські, які прибули на виклик щодо цього питання, зробили лише усне попередження, не оштрафувавши нікого за паркування на тротуарі. Олександр Куксенко звертався з цього приводу до начальника Управління патрульної поліції Олександра Вовченка.
Таким чином, цьогоріч мешканці будинків № 17 на вулиці Ярощука та № 16 на вулиці Потапова знову ж таки зверталися із колективною скаргою до міського голови. У скарзі йшлося про те, що підприємець Анатолій Голас під час будівництва стоматологічної поліклініки та магазину «Продукти» за адресою вулиця Ярощука, 15/1а незаконно встановив літній майданчик магазину (у підприємця був відсутній паспорт прив’язки літнього майданчика).

Як офіційно зазначали автори звернення, у магазині «Продукти» продають слабоалкогольні (у тому числі пиво на розлив) та міцні спиртні напої, на літньому майданчику збираються клієнти магазину (в тому числі, неповнолітні), вживають алкогольні напої, курять, порушують громадський спокій, нецензурно висловлюються та забруднюють двори прилеглих будинків. На численні зауваження клієнти та власники магазину не реагують. Окрім того, в осінньо-зимовий період, коли літній майданчик зачинено, клієнти магазину розпивають слабоалкогольні та міцні спиртні напої безпосередньо на вулиці Ярощука (чим порушують статтю 178 КУпАП). Ця ситуація створює незручності мешканцям вказаних будинків, а серед них є сім’ї з немовлятами та маленькими дітьми, які проводять багато часу у дворах своїх будинків, гуляючи з дітьми.

Окрім цього, під час будівництва цих об’єктів на вулиці Ярощука 15/1а, підприємець влаштував самовільну парковку для автомобілів. В результаті, власники цих будівель, а також працівники і клієнти стоматологічної поліклініки і магазину «Продукти», ставлять свої автомобілі, займаючи всю ширину тротуару (чим грубо порушують пункт 15.10 ПДР України), унеможливлюючи рух пішоходів по тротуару і змушуючи їх рухатись про проїжджій частині.

Автори звернення просили міського голову перевірити законність встановлення літнього майданчика, а у випадку незаконності його встановлення, вжити заходи для ліквідації майданчика (включно зі столиками і стільцями), аби унеможливити розпивання спиртних напоїв. З власниками і працівниками магазину просили провести роз’яснювальну роботу щодо незаконності продажу алкогольних напоїв неповнолітнім і незаконності вживання алкоголю в прилеглих дворах. Також роз’яснювальну роботу просили провести стосовно заборони паркування автомобілів на тротуарі біля будинку №15 на вулиці Ярощука.
У відповіді на колективне звернення від 19 травня цього року за підписом першого заступника міського голови Тараса Яковлева йшлося про те, що підприємцю Анатолію Голасу дозволено провести реконструкцію №1а на вулиці Ярощука, 15 під стоматологічний кабінет та магазин продовольчих товарів відповідно до рішення виконкому від 20.01.2011 року. Департамент містобудування видав 04.02.2011 вихідні дані на цю реконструкцію. Затвердженими містобудівними умовами і обстеженнями передбачено автомобільне паркування та під’їзд зі сторони вулиці Ярощука. Земельна ділянка на вулиці Ярощука 15а/1 належить Анатолію Голасу на праві приватної власності (державний акт від 2010 року).

Влаштована металева конструкція (навіс), зі слів авторів відповіді, є малою архітектурною формою.

«З пояснень, наданих Голасом А.В, дана площадка призначена для клієнтів стоматологічного кабінету. Однак, враховуючи ваше звернення, з Голасом А.В. проведена профілактично-роз’яснювальна робота щодо недопущення випадків порушень громадського порядку, забруднення прилеглої території, дотримання вимог нормативних документів та принципів добросусідства», - йдеться у документі.

Підприємця попередили про можливість застосування заходів адміністративного впливу відповідно до вимог чинного законодавства.
Вже у червні, у відповідь на наступне звернення мешканців вулиці, перший заступник міського голови повідомляв, що інспектор відділу контролю за благоустроєм і санітарним станом міста департаменту муніципальної поліції Луцької міської ради 16 червня здійснив виїзд за адресою, вказаною у зверненні. На ФОП Марію Семенюк (доньку власника стоматологічного кабінету Анатолія Голаса ) склали протокол за статтею 152 КУпАП щодо самовільного встановлення літнього майданчика біля магазину «Продукти» на вулиці Ярощука, 15/1а та передали на розгляд адміністративної комісії при виконкомі. Окрім того, підприємцю видали припис щодо демонтажу літнього майданчика з терміном виконання до 23 червня цього року.

«Продаж алкоголю в магазині «Продукти» здійснюється відповідно ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями серія АЕ № 692798. На магазині є попередження про заборону розпивання алкогольних напоїв особам до 18 років. У ході проведення відпрацювань інспекторами відділу протидії стихійній торгівлі департаменту муніципальної поліції Луцької міської ради жодного разу не було зафіксовано фактів розпивання алкогольних напоїв на території літнього майданчика», - повідомили у відповіді на звернення.
На повторне звернення щодо господарської діяльності підприємців Анатолія Голаса та Марії Семенюк у магазині «Продукти» у міськраді відповіли, що перевірка робочої групи встановила, що після 22.00 магазин торговельну діяльність не здійснював, жодних шумних компаній поблизу магазину не виявили.

Представники управління розвитку підприємництва та реклами міськради та департаменту муніципальної поліції міськради 23 серпня здійснили виїзд на адресу магазину, але власники були відсутні. Отже, співбесіду провели з продавцем магазину «Продукти».

Водночас у відповіді повідомляли, що розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності (літнього торговельного майданчика) на вулиці Ярощука, 15/1а погодили відповідно до рішення виконкому від 20 липня цього року.

«Зі слів продавця, відвідувачі магазину заходять до літнього майданчика попити каву та пиво. Окрім того, на фасаді майданчика висить табличка, на якій зазначена інформація, що ведеться відеоспостереження та розпивати спиртні напої категорично заборонено», - повідомили у відповіді за підписом заступника Луцького міського голови Сергія Григоренка.

Щодо питання заборони паркування автомобілів на тротуарі, повідомляли, що це питання належить до компетенції патрульної поліції у Луцьку, тому направили лист для вжиття заходів у цю структуру.
Таким чином, попри численні скарги мешканців, вирішити питання сумнозвісного літнього майданчика у центрі міста, що створює проблеми для лучан, силами міської влади досі не вдається, тож мешканці прилеглих будинків розраховують на допомогу патрульної поліції.
Символічні посиденьки під табличкою про заборону розпивання алкоголю
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 43
лучани Показати IP 24 Жовтня 2016 09:50
Біля гімназії№ 4 ,в магазині , школярам продають сигарети та алкоголь, і всі мовчать.Навіть дирекція мовчить, бо має добрий відкат з магазину.
Хто там сидить Показати IP 24 Жовтня 2016 09:54
видавати зразу повістки в АТО. Так пити-здоров'я треба мати, значить служити можуть. Сильно буйні? То добре. Сепари будуть боятися. Там і порозумнішають.
Аватар до Хто там сидить Показати IP 24 Жовтня 2016 11:37
Ну і до чого твій псевдо-патріотичний висер?? Там таких вистачає, толку з них нема ніякого - лише проблеми. Ти сам взагалі там був??
Анонім до Хто там сидить Показати IP 24 Жовтня 2016 12:51
Можливо тобі повістку в рукі дати,такий розумний диванний експерт?!
Саша до Хто там сидить Показати IP 24 Жовтня 2016 21:55
Правильна чітка пропозиція, підтримую.повістки в зуби і марш розуму набиратися шановним студентам ВДУ чи ВНУ чи СНУ фіг його знає поназивають а толку
Кент до Хто там сидить Показати IP 27 Жовтня 2016 11:41
А ти особисто був в АТО?) Диванний кричалка? Може тобі видати треба?!
Мешканець Показати IP 24 Жовтня 2016 10:10
Проблема на одній вулиці.Ця проблема по всьому місту.Комсомольці червонопики вам науправляють.А де муніц.поліція?Штрафи,приписи і інші інструменти впливу.Ніхто цим не займається.Луцьк перетворився в абсолютний "гинделик" з продажем самогону,сурогату,бояришнику(аптеки),пиріжків,чебуреків з прогірклою олією.Кругом одні ломбарди і секондхенди.Це говорить про те,що ми бідне,злиденне населення і нікому до всього цього немає діла з владців.Вони в гинделиках не сидять.Ах нам обіцяють безвіз...Куди?Яке щастя привалило.
Анатоль_ до Мешканець Показати IP 24 Жовтня 2016 11:39
Хто хоче тиші нехай переселяється жити в село на Полісся.
русский до Мешканець Показати IP 24 Жовтня 2016 12:48
добавлю - игровые автоматы(на соборности через каждых 20 метров)
Гапонюк до русский Показати IP 26 Жовтня 2016 00:18
Да после такназываемого рейда Азова и составления полицией протоколов с автоматами ситуация не изменилась
444 Показати IP 24 Жовтня 2016 10:16
Авраменко - красава. Краще б він за якийсь спортзал поручився, а не за забігаловку
Житель Показати IP 24 Жовтня 2016 10:55
Поліція!!! Вовченко приватний охоронець напевно непоганий!!!!хатія чому бардак. Звертайтесь до нардепа!!!!
День Показати IP 24 Жовтня 2016 12:20
Для чого так все довго тягнути?? Приходиться, дають люлів алкашні і власнику і потім, під час повторення, ще раз - і все! Сам закриється! Там же ж клали на ті постанови і нічо не зміниться! Азов, ультраси, думаю ви можете пояснити, що там є і малі діти і робити подібні речі - це образа мешканців міста
Кент Показати IP 24 Жовтня 2016 12:50
По-перше фотографії за лютий місяць) На себе хай гляне,людині 30 років і немає чим зайнятися) А хлопці не мають права пива попити в положений час?!
Знаю хто такий Аврам Показати IP 24 Жовтня 2016 16:25
Авраменко тільки-но став депутатом а вже ковбасить "по-взрослому". Що значить "поручився"??? Що це за нові "понятія"??? Гнати в шию таких депутатів треба.
Депутат Показати IP 24 Жовтня 2016 18:58
З яких це пір депутат (спортсмен-важкоатлет) може поручитися за гендель в центрі міста? Що він пропагує чи на що натякає таким чином? Що він полюбляє у цій наливайці випити чекушку-другу після засідання міськвиконкому? Чи що він повністю підтримує такі заклади і рекомендує своїм учням-спортсменам відвідувати їх після тренувань? Чи він бере приклад з Романюка, який кришує "Карабас", а Авраменко поки плаває не так високо?
небайдужа Показати IP 24 Жовтня 2016 21:02
Це ж який хабар треба було дати щоб ось так чинуші прикривали і відписки писали( Який сором і гріх їм !!!
небайдужа Показати IP 24 Жовтня 2016 21:34
Взагалі дану тему потрібно було давно підняти.У всіх дворах навколо Східно-Європейського університету сидять зранку до ранку майбутні педагоги,юристи,економісти та за компанію учні 9 гімназії ( майбутній "цвіт" нації) та п'ють,палять,коляться зрозуміло з чітким та чим голоснішим матом а управи немає - центр міста - поліція не баче не чує ( що вже казати іншим районам в яких те саме твориться).Лишається розуміти - раз все так продовжується значить комусь вигідно спивання молоді.
Анонім до небайдужа Показати IP 24 Жовтня 2016 22:26
Головний по споюванню лучан це Романюк!
Спалити Показати IP 25 Жовтня 2016 00:47
коментар було видалено
До Ананіміста Показати IP 25 Жовтня 2016 07:21
А Романюк що,комусь наливає,чи силою в горлянку ллє.Хто винен-"невістка".Мер не ангел,зі своїми вадами,але при чому тут він.
Ім'я Показати IP 25 Жовтня 2016 16:51
Дуже цікаво..куксенко олександр,якщо такий хлопець правильний та розумний, хай би в АТО йшов хлопцям допомагати,а не тут порядок наводити біля маленького магазину. Дивлячись на фото "колективної скарги", то колектив той складається аж з шістьох людей,а люди ці на вулиці славляться не дуже порядною репутацією!
Куксенко Саші лічно! Показати IP 25 Жовтня 2016 17:23
Саша шо ти пишеш на своїх сусідів, де твоя мати купує хліб, кожен день заяви. Поліція яка їздить по твоїх викликах почала не реагувать. Ці твої д*більні статті і незрозумілі звинувачення підуть на цей раз до суду і в правоохронні органи, ти раз вже звинуватив що в магазині продають неповнолітнім алкоголь, прийшлось відловити ціх 25 літніх неповнолітніх хлопців і попросити у них зробить копії паспортів як доказ що вони повнолітні, це раз! Саша ти ставиш своє авто так як і всі на Ярощука і не даєш проходу людям біля свойого будинку де немає 2 метрів як вказано в правилах дорожнього руху а сам дзвониш на 02 і кажеш шо біля Дантисту неправильно припарковані автомобілі це два, а ще згадай скільки ти раз звертався в різноманітні контролюючі органи і казав що магазин працює без ліцензії приходили перевіряли все є, а скільки ти звертався в муніципальну поліцію і міськ раду це взагалі розумній людині тяжко уявити Саша в нас все приватизоване і ми маємо всі документи
Лучанка Показати IP 25 Жовтня 2016 17:49
А я думаю, що в цього " борця за справедливість" особиста неприязнь до власників або ж просто "жаба". Олександре, їдь в АТО, там порядки наводити.
кононович Показати IP 25 Жовтня 2016 19:31
А чиє це трьохколісне корито стоїть на тротуарі? Власник/власниця купили посвідчення водія за 300 доларів? Чи людям прямо по машині ходити?
Хто Показати IP 25 Жовтня 2016 19:45
А хто такій цей Куксенко?..можливо це Жукова номер2!!! На Київській живе така не дуже адекватна жіночка,яка за день по 10 викликів робить у всі служби міста!!!
Прокурор Данілін Показати IP 25 Жовтня 2016 19:53
Хто так завзято захищає подібні "точки" - прошу біля своїх будинків понаставляти і "насолоджуватись" тишею і спокоєм! Мало того, що у нас на 33-у кварталі понапихали в кожен куток кафешок, так і до центру добрались!
Лучанин кононовичу Показати IP 25 Жовтня 2016 19:58
Міліардер ти х.енов той шо їздить не на кориті))) я не на рахунок ПДР можливо там і є порушення на 1,5%, хоча на такій вулиці як Ярощука я б взагалі рух авто заборонив, бо там їх потрібно ставить на дахі будинків, але все такі я не про те а про модніків і різноманітне розгламурене б*дло, яке пише тексти і принижує людей своїми дурними наклепами, веди себе пристойно бо ти і твій 5 колісний град виглядатиме дуде смішно насправді, не так як на дивані з клавіатурою в руках)))))
кононович Показати IP 25 Жовтня 2016 20:31
понаставляли бляшанок - пройти нема де! В Радянському Союзі такого не було!
Сусідка Показати IP 25 Жовтня 2016 20:33
Нам всім потрібно навчитися вирішувати питання мирно , ми всі живемо на цій вулиці давно ! Знайти час . заспокоїтися , не позоритися , а поспілкуватися .
Сусідка Показати IP 25 Жовтня 2016 22:46
Краще зайнявся тим щоб поасфальтували пішоходну
Макс Показати IP 25 Жовтня 2016 22:55
В тій лінтій терасі "бухають" самі жильці прилеглих будинків, переважно чоловіки!!! Їхні жінки проти цього тому і підтримують всі ці скарги бо думають шо чоловіки пити не будуть...так чоловіки інше місце знайдуть!!!! А та людина яка постійно скаржиться на парковку біля стомат кабінету і на літню терасу магазину, так він взагалі дивний дуже...в свої 40 живе з мамою і завжди має діло до всіх!!! Хоча свою машину ставить там же на тій парковці на яку скаржеться...так само і заходить хоть і рідко но заходить в той магазин на який скаржеться сам....карочє скажу так "цьому п*дару нефіг шо робити того і докулупується до всіх!!!!
Сусідка Показати IP 26 Жовтня 2016 12:02
А чиї вказівки виконує наклепник за який хабар і кому перейшов дорогу власник
однокласниця Показати IP 26 Жовтня 2016 12:45
Куксенко безробітний ід*от .Його кругом ганяють.Ні жінки ні дітей.Завжди незадоволений.Україна з такими муд*ками давно програб війну.
Справедливість Показати IP 26 Жовтня 2016 15:07
Цьому ,письменнику, його ентузіазм та й в нормальне русло.... Десь би в рекламну компанію пішов на роботу. Це ж скільки людина не полінувалась власного часу витратити щоб людям нерви попсувати
Правда Показати IP 26 Жовтня 2016 15:31
Плебеї, були у всі часи, особливо в періоди революційних та політичних переворотів!!! Від на залежить як ми використаємо їхню рекламу!!
Маша Показати IP 26 Жовтня 2016 15:53
Я мама трьох діток,дуже часто буваю в магазині продукти,подобаються столики на вулиці,бо дитина може спокійно сісти і з'їсти морозиво чи випити сік.необляпуючи себе ідучи по вулиці.Дуже часто бачу студентів які можуть випити каву і з'їсти спокійно багет.сидячи за тимиж столиками.Ніколи небачила щоб пили горілку чи кричали.нащот пива_ то невже чоловіки після роботи не мають права посидіти і випити по бакалу?!? Краще біля дому хай сидять,як мають по парках лазити.жінки спокійніші будуть.продавці в магазині дуже приємні( дітей люблять,допомагають при покупках) ніколи не продають не свіже.І через деяких " неформальних" ви хочете забрати літню площадку??? А про дітей думали??? Які днями там сітро п'ють?!
Вовка Показати IP 26 Жовтня 2016 20:16
А чому в колективній скарзі немає підписів усіх мешканців??? Я любий текст надрукую і скажу, що мої сусіди теж проти! Можливо цей Куксенко такий же ***нутий як Жукова, чи хоче бабла як Пінчук з Карабаса?
Валентин Показати IP 26 Жовтня 2016 21:22
На мою думку, проблема не в тому, що магазин під боком та стоянка машин, воно нікому не заважає, а цій людині, якій все не подобається - буде заважати все, навіть і аптека (йому як поганому танцюристу) Це заздрісна людина, яка сама нічого не може зробити, живе під маминою спідницею і його чорти беруть, якщо хтось щось може зробити і заробляє гроші, більші ніж він. А для того, щоб діти не ходили і не пили спиртне - їх потрібно виховувати вдома в першу чергу і вчити їх своїм прикладом. Моя порада тобі, Саша - зайди до дантиста і полікуй зуби, а потім в магазин і сядьте разом за тим столиком та вирішіть всі проблеми мирно.
Люда Показати IP 26 Жовтня 2016 22:11
Саша, перестаньте " пхати палки в колеса" своїм сусідам, дайте їм займатися їхньою справою. Не бачу жодної проблеми в тому всьому. Це життя!!!!!!!!
L Показати IP 27 Жовтня 2016 11:08
Сашко,ти що не любиш холодненького пивка випити чи смачної кави.Заспокійся,не дуркуй...В житті стільки всього прекрасного!
Кент Показати IP 27 Жовтня 2016 11:35
Хлопці не мають права у вільний час попити пива? Вони хіба кричали,чи матюкалися? Цьому чоловікові,який ходить і займається ф*гньою типу фотографувати,поліцію викликати немає чим зайнятися?) Хай угомониться...Як старші люди,по років 40-50 сидять пиво п*ють,то він боїться зачепити)
Кент Показати IP 27 Жовтня 2016 11:40
Або йому видати повістку в АТО! А то певно в свої 30 з копійками років певно ніколи в армії не був і не знає,що за такі доклади зубною щіткою сортири б чистив кожен день)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus