USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через юридичну колізію у Луцьку досі продають алкоголь біля шкіл

7 Вересня 2017 12:31
Міськрада забороняє продаж алкоголю у радіусі 100 метрів навколо шкіл, а фіскали видають ліцензії підприємцям, які продають спиртне у межах цієї стометрової зони: усунути юридичну колізію депутати міськради просять нардепів.

Про це йшлося під час пленарного засідання 30-ї сесії Луцької міськради 7 вересня.

Депутат Петро Бойко зауважив, що у Луцьку є рішення про заборону продажу алкоголю у стометровій зоні навколо навчальних закладів. Він поцікавився, чи доцільно було б встановити аналогічну заборону щодо 50-метрової зони навколо спортивних та дитячих майданчиків.

Начальник правління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай пояснила, що у Луцьк справді діє таке рішення, а відповідно до законодавства, заборонений продаж алкогольних напоїв у спортивних спорудах, а у разі волі депутатів можна встановити заборону у місті на продаж алкоголю поблизу спортмайданчиків. Вона просила депутатів підтримати звернення, тому що досі існують певні колізії законодавства.

Депутат Анна Мовяк повідомила, що на проспекті Соборності, 30, є магазин, який продає алкогольні напої поряд з ДНЗ. Магазин має відповідну ліцензію, тож його роботу ніхто не може врегулювати.

Наталія Рибай зауважила, що справді ДФС видає ліцензії на продаж алкоголю магазинам у стометровій зоні поблизу закладів освіти. Аби усунути цю колізію, підготували звернення до нардепів. Також проситимуть внести зміни до закону «Про органи місцевого самоврядування» і передбачити повноваження органів місцевого самоврядування вводити заборони на продаж алкоголю у межах певної територіальної одиниці.

Депутат Олександр Козлюк зауважив, що подібні звернення надсилали у 2012 та 2014 роках, але зміни до законодавчих актів досі не внесені, тому що частина представників спиртового бізнесу «кришує» це питання. Отже, досі діють два закони – щодо ліцензування і про органи місцевого самоврядування. Попри те, що рішення міськради про заборону торгівлі алкоголем у межах стометрової зони навколо шкіл пройшло усі суди, поблизу гімназії №4 працюють два заклади, які продають алкогольні напої. Оштрафувати їх не можна, тому що фіскали видають ліцензії, керуючись законодавством.

Депутати міськради підтримали звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
будьмо розумними Показати IP 7 Вересня 2017 14:48
Камінням вночі по вітринах- самі люди мають щось робити, якщо влада- ДЕ?ІЛИ і БАР?ГИ ! Довірили наївні виборці здуру владу ба?игам і бан?итам , тепер пожинаємо їхні афери і самознищення країни і люди пішли через безнаказаність на самознищення ! НЕНАЧЕ ЛЮДИ ПОДУРІЛИ.... І п'ємо і наркотики продаємо і вживаємо і сідаємо в машини їхати пяні і премо як дурнуваті, ризикуючи і своїм життям і тих кого веземо і хто назустріч їде і йде ! ОТАКА ФІГНЯ ,ЛЮДИ ДОБРІ, УКРАЇНЦІ МОЇ .ДУМАЙТЕ ПРО НАСЛІДКИ , коли робимо!!! ВИПИТИ МОЖНА БЕЗ МІРИ А ЯКІ НАСЛІДКИ НЕ ДУМАЄМО ГОЛОВАМИ А ДУПАМИ !!!
kexfyrf Показати IP 7 Вересня 2017 14:48
Пр.Волі - ; школа . Двері магазину з алкоголем біля дверей школи і навпроти, і за 50 метрів " Мінімаркет " і навпроти біля коледжу! ПРо що мова - влада в упор цього не зауважують!
ангст Показати IP 7 Вересня 2017 15:14
Ну і що, що продають? Неповнолітнім неможна продавати, хай учням і не продають. При чому тут місцерозташування? А остальні самі роблять вибір.
Галина Показати IP 29 Листопада 2017 09:10
Біля 14 школи те саме. Магазин *Світанок* за 20-30 метрів і щодня зі шкільного стадіону роблять генделик.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus