USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Питання соціального захисту бійців АТО набуває критичних меж, - Констанкевич

20 Квітня 2018 07:40
Доки наші хлопці воюють на Сході за державу, держава не спішить виконувати перед ними свої обов’язки. Соціальні права учасників бойових дій теж доводиться відстоювати з боями. І навколо питання соціального статусу учасників АТО зараз більше питань ніж відповідей.

З одного боку, парламент прийняв необхідні законодавчі акти, а з іншого з усієї країни надходить інформація, що пораненим бійцям АТО ледь не силою доводиться відстоювати свої права, повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Зокрема, найбільші проблеми виникають із забезпечення земельними ділянками. Волинським атовцям масово відмовляють в отриманні наділів. Якщо землю й виділяють, то часто вона у десятках кілометрів від цивілізації - занедбана та без комунікацій.

На засіданні Верховної Ради, що відбулося 19 квітня, народний депутат Ірина Констанкевич закликала підтримати бійців АТО, яким держава пообіцяла землю.

Це соціальний законопроект №7511«Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення гарантій реалізації учасниками бойових дій та осіб, прирівняних до них, в тому числі учасниками антитерористичної операції, Революції Гідності та їх сім'ями пільг» на одержання земельних ділянок, а також припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності.

Це законопроект, який дає можливість учасникам антитерористичної операції на законних підставах отримувати землю. А також передбає право на отримання грошової компенсації у разі відсутності запасу земель.

«Я закликаю вас підтримати законопроект №7511, який стосується проблем соціального захисту бійців АТО. Це реальні проблеми, з якими наші атовці зустрічаються майже щодня. Держава, задекларувавши соціальну підтримку, насправді за ці роки зробила протилежне. Ми маємо конкретні приклади такого «соціального захисту» бійців АТО на Волині, зокрема, мова йде про Маневицький район, де черга бійців АТО, які хочуть отримати свою землю перевищує вже 250 заяв, у Ківерцівському районі таких заяв теж майже 300. Сьогодні декларативність і профанація соціального захисту бійців АТО набуває вже критичних меж, тому, я прошу підтримати даний законопроект», - звернулася до колег народний депутат Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus