USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Рада дозволила прискорену реєстрацію ліків проти коронавірусу

2 Листопада 2021 19:15
Верховна Рада проголосувала за законопроєкт № 6121 про внесення змін до статті 9-2 Закону України «Про лікарські засоби» щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання.

Проєкт акту розробили за ініціативою Міністерства охорони здоров’я України. За відповідне рішення проголосувало 262 народних депутатів, пише 24 канал.

Що передбачає законопроєкт

Документ встановлює можливість прискореної державної реєстрації окремих лікарських засобів для профілактики та лікування коронавірусної хвороби (COVID-19) у разі ухвалення такого рішення МОЗ.

Реєстрація таких препаратів можлива, якщо:

- наявні дані про успішне проведення доклінічних випробувань, окремих фаз клінічних випробувань та отримані результати містять в сукупності наукові обґрунтовані докази, включаючи дані адекватних та добре контрольованих досліджень, які дають змогу вважати, що лікарський засіб може бути ефективним для профілактики, діагностики або лікування серйозних або небезпечних для життя захворювань;

- клінічні дослідження проводилися з дозволу та під наглядом відповідних компетентних органів країн;

- відома та потенційна користь лікарського засобу, коли він використовується для діагностики, профілактики або лікування серйозних або небезпечних для життя захворювань чи станів, переважає відомі та потенційні ризики лікарського засобу;

- не існує адекватної, схваленої та доступної альтернативи лікарському засобу для діагностики, профілактики або лікування захворювання або стану.

Реалізація цього проєкту сприятиме:

- забезпеченню населення України життєво необхідними лікарськими засобами, зокрема вакцинами;

- запобіганню та недопущенню до обігу фальсифікованих, неякісних та незареєстрованих лікарських засобів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus