USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинь чекає ліків від COVID-19, а МОЗ закликає не купувати їх в аптеках, бо це може бути підробкою

10 Лютого 2022 16:56
У деяких аптеках України продають незареєстрований препарат від коронавірусу «Молнупіравір». Проте у МОЗ наголошують, що є сумніви щодо справжності таких ліків, адже препарат мають надавати пацієнтам безкоштовно.

У Міністерстві охорони здоров’я отримали інформацію, що у деяких закладах Хмельницького вже продають препарат «Молнупіравір», який використовують для лікування COVID-19. Однак МОЗ не має жодного стосунку до цих препаратів, зазначив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

«Препарат, що є в продажу, не зареєстрований в Україні, тож продавати його у вільному доступі заборонено, – додав він. – Так само МОЗ не відповідальне за сам препарат, який, можливо, є фальсифікатом та може загрожувати життю пацієнтів».

Зі слів посадовця, препарат від коронавірусної інфекції «Молнупіравір» поки не продаватимуть в аптеках. Отримати його можна виключно за призначенням лікаря. Тим, кому «Молнупіравір» буде необхідний, ліки видаватимуть безкоштовно.

Як повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Юрій Легкодух, наразі ще невідомо, коли область отримає препарат і в яких обсягах.

«Я ще не бачив розпорядження Міністерства про розподіл. Але ми знаємо, що препарат зайшов в Україну і наказ вже є», – пояснив він.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України розподілило у регіони 60 тисяч курсів «Молнупіравіру» – препарату для лікування COVID-19. Найближчим часом логісти почнуть доставляти препарат до закладів охорони здоров’я. Згодом надійдуть ще 240 тисяч курсів, з яких понад 75 тисяч – до кінця цього тижня. Препарат випускають у формі пігулок, він не має особливих вимог зберігання, його зручно приймати. Сімейні лікарі першочергово призначатимуть «Молнупіравір» пацієнтам із груп ризику, щоб убезпечити хворих від переходу з легкого ступеня тяжкості захворювання до середнього та важкого.

Крім того, інформує МОЗ, в Україну доставлено 43 711 флаконів «Ремдесивіру», що дозволений для використання в стаціонарному лікуванні пацієнтів з COVID-19, які входять у групи ризику. Вартість одного флакону препарату - 300 гривень. Загалом на 43 711 флаконів було витрачено 13 113 300 гривень.

Найближчими тижнями закуплена партія «Ремдесивіру» також буде розподілена між медичними закладами, відповідно до потреб кожного регіону.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Цікаво Показати IP 10 Лютого 2022 19:45
Ну що ж в них все не зростається, а? Ну якщо не зареєстровані, тоді як ви їх будете людям давати, як і вакцину, незаконно? Досліди над людьми заборонені Конституцією України! Але схоже на це всім... Проте в мене є інша інформація з інтернета, якщо когось в гуглі забанили - Реєстрація: UA/19184/01/01 от 26.01.2022 приказ №160 от 26.01.2022. Опа, нежданчик...
Олександр Показати IP 10 Лютого 2022 19:57
ТАМ БІЛЯ ДРАМТЕАТРУ ВЖЕ ЧЕРГА ВИШИКУВАЛАСЬ.....
ОДІН. Показати IP 10 Лютого 2022 19:58
ТЕРИТОРІЯ СУЦІЛЬНИХ ЛОХОТРОНІВ.
Олесь Показати IP 10 Лютого 2022 22:32
Хто їстиме ці чудо ліки видадуть смартфони ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus