USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рада Майдану погодилася звільнити вулицю Грушевського

14 Лютого 2014 17:00
Рада всеукраїнського об'єднання Майдан вважає можливим виконати вимоги закону про амністію, йдеться в заяві ради об'єднання в п'ятницю, 14 лютого, інформує «Кореспондент».

У заяві наголошується, що сьогодні був звільнений останній з 234 активістів - Дмитро Полтавець.

«Враховуючи виконання владою вимог Майдану зі звільнення заручників, рада ВО Майдан вважає можливим виконати вимоги закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб щодо подій, які відбулися під час проведення мирних зібрань», що дозволить уникнути силового сценарію подій», - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті ВО Майдан.

Зокрема, йдеться про часткове відновлення руху вулицею Грушевського.

Цю заяву в п'ятницю в штабі національного опору оприлюднив член ради ВО Майдан Андрій Дзіндзя.

«Разом з тим, ми попереджаємо владу, якщо вона знову розгорне репресії проти активістів і мітингувальників, піде на зрив процесу мирного розв'язання кризи, то наші дії будуть значно масштабнішими, ніж просто повернення на вихідні позиції», - йдеться в заяві.

Наприкінці січня Рада прийняла закон про амністію учасників масових акцій, для цього мітингувальники мають звільнити вулиці і адміністративні будівлі. Останній день для звільнень - 16 лютого.

У п'ятницю стало відомо, що суди звільнили всіх учасників масових акцій. При цьому генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що якщо учасники акцій протестів звільнять будівлі органів державної влади, а також розблокують вулиці, всі кримінальні провадження проти них будуть закриті протягом місяця.

У четвер, 13 лютого, прокурор Києва Микола Бескишкий нагадав, що прийнятим законом про амністію передбачено умови, при виконанні яких можуть бути звільнені від кримінальної відповідальності всі підозрювані в січневих масових заворушеннях. З його слів, йдеться про розблокування дев'яти вулиць у центрі Києва шляхом демонтажу 19 барикад. Зокрема, йдеться про вулиці Грушевського, Городецького, Хрещатик, Інституцьку, Трьохсвятительську, Володимирський узвіз, Прорізну, Заньковецької та Майдан Незалежності. Також обов'язковою умовою є звільнення будівлі Київської міської державної адміністрації.

Разом з тим законом не передбачено обов'язкове звільнення вулиць, площадок, площ і скверів, де проходять мирні акції протесту і зборів, а також будівель недержавних установ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
про А. Дюндю Показати IP 14 Лютого 2014 17:17
А. Дюндя - підла і нікчемна людина, яка сама завжди провокує конфлікти, а коли бракує аргументів, просто плює в обличчя опонентів. Гоблін.
НЕЛУЧАНИН до про А. Дюндю Показати IP 14 Лютого 2014 21:30
погавкав ? іди ще лизни пахана в д...у. дасть кісточку
Реаліст до НЕЛУЧАНИН Показати IP 15 Лютого 2014 06:30
Так культурно сказано, по Європейськи. Оь чому від таких як Ви тягне би*лом і невихованістю?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus