USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рада проголосувала за зміни до закону про авторські права

15 Грудня 2021 15:37
Народні депутати в середу, 15 грудня, ухвалили у другому читанні законопроект про авторські права, який покликаний дати можливість українським виконавцям отримувати роялті, повідомляє пресслужба Верховної Ради.

Ідеться про законопроект № 5572, який вносить зміни до закону Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права та (або) суміжних прав щодо забезпечення збору доходу від прав організаціями колективного управління.

«Метою документа є розблокування діяльності організацій колективного управління у сферах публічного виконання та публічного оповіщення музичних недраматичних творів, уникнення негативних наслідків припинення сплати роялті для українських артистів та світової авторської спільноти», – повідомила прес-служба Ради.

Нардеп Регламентного комітету Павло Фролов у блозі на Цензор.нет пояснив, що законопроект сприятиме сплаті роялті українським виконавцям. Водночас він додав, що окремі представники музичної спільноти виступають проти, оскільки вважають, що закон у нинішній редакції скасує всі акредитації Організації колективного управління, які зараз працюють.

У свою чергу торговий представник України Тарас Качка у Facebook зазначив, що "слід сприймати законопроект 5572 не як обнулення попередніх зусиль, а як спробу рухатися вперед до консенсусу між усіма суб’єктами художнього ринку та до побудови довіри".

Нагадаємо, співачка Руслана у змові з бізнесменами Олександром Нікіним та Олегом Долинським виступала за блокування закону, який забезпечить чесний розподіл роялті між авторами

у жовтні СБУ повідомляла про викриття голови громадського союзу Нікіна, який намагався підкупити нардепа, пропонуючи йому 100 тисяч доларів щороку за внесення виправлення та відстрочення законопроекту про авторські права.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бабка на лавці Показати IP 15 Грудня 2021 16:19
То це перемога чи як?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus