USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Рада схвалила відміну призову строковиків під час воєнного стану

18 Жовтня 2022 16:46
Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №8109, яким передбачається, що під час дії воєнного стану призов на строкову службу не проводиться.

Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, передає УНН.

"Парламент ухвалив низку важливих рішень. Серед них: у цілому 8109 — передбачили, що під час дії воєнного стану призов на строкову службу не проводиться", - повідомив Стефанчук.

Як зауважив нардеп Олексій Гончаренко, законопроектом, за який віддали 318 голосів, затверджені норми призову на строкову військову службу та особливості діяльності призовних комісій.

Так, ним передбачено, що під час дії воєнного стану:

- не проводиться призов на строкову військову службу;

- призовні комісії створюються для розгляду питань щодо організації медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку (для організації і проведення медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку призовників та досягли 27-річного віку, взяття їх на військовий облік військовозобов'язаних або виключення з військового обліку, також для направлення призовників, які виявили бажання вступити до вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, для проходження випробувань та складання вступних іспитів або прийняття рішення про відмову в такому направленні).

Як ми писали, президент Зеленський скасував осінній призов до армії та відклав демобілізацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus