USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні наростає криза формування інституту сім‘ї, – Ірина Констанкевич

28 Лютого 2021 11:25
Днями відбулася робоча зустріч міжфракційного депутатського об’єднання «Цінності. Гідність. Родина» із Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій. Зустріч проходила у приміщенні патріаршої курії УГКЦ в Києві.

Від міжфракційного депутатського об’єднання у заході взяла участь і народна депутатка, членкиня депутатської групи «Партія «ЗА Майбутнє» Ірина Констанкевич, йдеться на сайті Всеукраїнської Ради Церков.

Під час зустрічі із релігійними діячами обговорили необхідність формування державної сімейної політики, а також проблематику вакцинації, легалізації азартних ігор і сурогатного материнства.

«Це великий сором і біль України, коли жінки торгують своїм материнством, а українських дітей продають в різні країни світу. І наше законодавство є навіть гіршим, аніж в Таїланді, Індії та інших країнах, які ми колись називали країнами третього світу», – зазначив головуючий у ВРЦіРО блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ висловив сподівання, що таким зустрічам законодавці отримуватимуть необхідну інформацію і підтримку від Всеукраїнської Ради Церков для того, щоб українські закони були фахово приготовані і були основані на моральному законі – на кодексі загальнолюдських цінностей.

Свої застереження щодо цього питання та пропозиції до державної сімейної політики озвучив і уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

«Сім’я є ключовим соціальним інститутом; і саме сім’я відтворює людину не тільки як біологічну істоту, але і як громадянина. Важливими факторами, що впливають на розуміння та збереження інституту сім’ї, є розвиток сімейної політики й формування державницької позиції щодо засад існування сім’ї. Із представниками релігійних громад солідарні, що наростає криза формування інституту сім‘ї. Тому потрібно розробляти і напрацьовувати механізми популяризації сімейної політики», – зазначає Ірина Констанкевич.
Всеукраїнську Раду Церков і релігійних організацій представляв головуючий у ВРЦіРО, глава Української Греко-Католицької церкви Блаженніший Святослав, старший єпископ Української церкви християн віри євангельської Михайло Паночко, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Православної церкви України Євстратій, єпископ Римсько-Католицької церкви Олександр Язловецький, єпископ Української єпархії Вірменської апостольської церкви Маркос Оганесян та представники Української православної церкви, Всеукраїнського союзу Церков євангельських християн-баптистів, Церкви адвентистів сьомого дня, Української християнської євангельської церкви, Української євангельської церкви, Української лютеранської церкви, Німецької євангелічно-лютеранської церкви України, Об’єднання іудейських релігійних організацій України, Духовного управління України та Українського Біблійного товариства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
василь Показати IP 28 Лютого 2021 11:58
Бо жіночий егоїзм виріс , жінки хочуть усього і одразу від чоловіків і чоловіки не хочукть серйозних стосунків...
Лучанин Показати IP 28 Лютого 2021 12:23
"Сім’я є ключовим соціальним інститутом" - в цій фразі суть всього цього бла-бла-бла. Дійсно, інститут сім'ї принципово важливий для влади (держави), для збереження свого існування і отримання ресурсів в подальшому. Чоловік в шлюбі отримує купу обмежень і зобов'язань (без компенсації у вигляді нових прав і привілегій) , в разі спроби вийти з них - проблеми і репресії від державної машини. Але останнім часом заганяти дурників в стійло все важче, більше інформації і прикладів іншого варіанту життя. Та і навіть дурники задумуються, що якщо вступити кудись можна за день, а вийти -за місяць, а то і лише через суд, то щось дуже вже розводняком попахує. Чомусь як кричати про рівність чоловіка і жінки - так всі на ура, а як іти на шкідливі виробництва чи гинути на фронт, так одне заїжджене млямління про "справжнього чоловіка", який всім щось "должен". Де той чоловік в 18-20 років вже цих "долгів" понабирався - ніхто не розкаже. Зате в військоматах купа клуш сидить, всі поголовно "учасниці АТО", з пільгами і т.д. Чомусь як кричати про занепад сім'ї - так на кожному кроці, а як підняти питання про дискримінацію чоловічих прав у сімейних відносинах і вихованні дітей - то всім як мову повіднімало. Дітей як правило суд залишає з матір'ю (навіть якщо алкашка), аліменти плати, але чи бачити дозволять нормально дитину - ніхто гарантій не дасть. Не треба тут кричати що є мужики, які дітей кидають, аліменти не платять - так, є. Так само і баби є, які чудять так що на голову не налазить. Тому шановні "переживаючі за інститут сім'ї", змиріться з простим фактом. Багато хто в наш час буде обирати не пропоноване вами "відучився-одружився-на заводі провкалував на всіх-в 50 вмер", а життя з врахуванням власних інтересів. І стосунки з протилежною статтю буде будувати виходячи з власних інтересів, який жах!! А вони підказують, що вступати в офіційний шлюб з нинішніми жінками (більшістю з них) - категорично протипоказано. Лише вільні стосунки, чи "шлюб", але "гостьовий". Наостанок хочеться сказати шановним панам в рясах. Ісус в Нагорій проповіді сказав "Хто бере розлучену - чинить перелюб". Все, крапка. А ви вже по три рази вінчаєте одну і ту саму "наречену", яка щоразу "клятву" дає, любити до скону і інше бла-бла-бла. Самим в цей момент не смішно?
Ігор луцький до Лучанин Показати IP 28 Лютого 2021 15:41
Красава!
Оптиміст Показати IP 28 Лютого 2021 12:43
Масовий алкоголізм, епідемія синтетичних наркотиків і ВІЛ, забруднення джерел питної води агровиробниками стурбованості не викликають?
123@ Показати IP 28 Лютого 2021 13:24
В сьогоднішній Україні сім'я з 2 і більше дітей приречена на тотальну бідність
Майнрид Показати IP 28 Лютого 2021 13:38
Да , глобальні питання рішають.
Анонім Показати IP 28 Лютого 2021 15:05
Посмотрите как выглядит побег из страны, где уже победили эпоху бедности. Поляки опубликовали фото пункта пропуска "Шегини" на границе с Польшей, где тысячи украинцев толпятся, чтобы прорваться в ЕС. Помните, как говорил Зеленский, что он хочет вернуть украинцев домой, как видим, поток тех, кто хочет «свалить» из страны, только растёт.
Олександр Показати IP 28 Лютого 2021 19:35
РОЗШИРИТИ СІМ'Ю ДО ЧОТИРЬОХ ЖІНОК.ТАКУ СІМ'Ю ВАЖКО РОЗВАЛИТИ.І ДЕМОГРАФІЧНА СИТУАЦІЯ ПОКРАЩИЦЯ.
123 до Олександр Показати IP 28 Лютого 2021 22:00
Ти мав змогу спостерігати збоку за чисто жіночими колективами? Ще маєш якісь ілюзії?)
Ігор Показати IP 28 Лютого 2021 21:22
чоловіки розумнішають так не хочуть в рабство йти добровільно, реально держава захищає жінку від чоловіка в випадку розводу а чоловіка від жінки не захищає ніяк, чоловік виходить дійсно як раб, все повинен виконувати чоловік, все на шиї в чоловіка а жінка тільки родити дітей, але так в розвинених країнах вже ніхто не живе років 70.Тай у нашій країні щоб заводити молоду сім'ю треба заробляти 40 тисяч грн, якщо чоловік кожен буде стільки заробляти то коли приходитиме додому то йому уже несхочеться ніякої жінки, ніякої сім'ї дітей і тому подібне, лише поїсти, щось випити і поспати, бо в нашій країні щоб заробляти достатньо треба дуже інтенсивно працювати в ущерб собі і своєму здоров'ю, пропоную усім жінкам попрацювати на будівельних об'єктах в нічну зміну, поїздити вантажівками цілий день і щей самому позагружати товар, попробуйте взагалі чоловічу працю , і тоді жіночки і дівчата зрозумієте чому чоловіки вже не ведуться так на ваші фальшиві жіночі чари, сенс яких жити за рахунок чоловіка, в нас ця традиція поступово уже відходить , то деяким жіночкам і дівчатам всеж таки прийдеться переглянути свій світогляд стосовно сімейних стосунків, в сторону демократичного рівноправ'я.
Оптимiст до Ігор Показати IP 28 Лютого 2021 23:13
На жiнок хвилю не женiть. В них така заводська прошивка - нити про вiдсутнiсть грошей. В державi вiдсутня система, при якiй чоловiк/жiнка, працюючи 200 годин на мiсяць, може без грижi i геморою (це не жарт) заробити на утримання родини, не видумуючи при цьому рiзнi напiвкриминальнi схеми i прозоро сплачуючи податки. А далi - школа для дитини, медицина, власна забезпечена старiсть. А подiбнi до заголовку заяви - спроба перекласти вiдповiдальнiсть
Ігор до Оптимiст Показати IP 1 Березня 2021 09:49
Ні, жінка це основа всього, жінка дає життя, виховує дітей, і не дарма кажуть біля хорошої жінки і чоловік успішний а біля поганої спиваються або йдуть, Жінки передають свій егоїзм свою самозакоханість своїм дітять, дитина дивиться на матір і все повторює і унаслідує навіть характер, всі очі політики та державні крадії, які йдуть по головах і чхали на народ вони живуть тільки критеріями власного егоїзми , і такими аморальними їх виховали їх матері! Жінка дає своїй дитині шайголовні, любов, мораль вчить що добре і що погано, якщо жінка нерозщумна і без моралі то такою ж і вона виховає свою дитину, жінки народжують чоловіків і жінки виховують чоловіків.
Анонім Показати IP 1 Березня 2021 10:16
"... з таким настроєм, куме, ти слона не продаси"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus