USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прощавайте, серп і молот. Уточнення до закону про декомунізацію

24 Квітня 2015 10:44
Верховна Рада вчора, 23 квтня, підтримала внесення уточнень до закону «Про засудження комуністичного й націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їх пропаганди і символіки».

За відповідний законопроект за основу та в цілому проголосували 233 депутати, - повідомляє «Радіо Свобода».

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року Верховна Рада заборонила пропаганду комуністичного та нацистського режимів в Україні. Голова Верховної Ради та президент ще не підписали цей закон.

ЧИТАТИ ЩЕ: 22 МІСТА УКРАЇНИ СКОРО МОЖУТЬ ОТРИМАТИ НОВІ НАЗВИ

Згідно з пропонованими змінами, заборона не поширюється на випадки використання символіки комуністичного і тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму на документах державних органів та органів місцевого самоврядування, прийнятих чи виданих до 1991 року, на документах, виданих закладами освіти та науки, підприємствами, установами, організаціями до 1991 року.

Як і раніше, заборона не поширюється на використання символіки в експозиціях музеїв, виставках, Музейному фонді України, бібліотечних фондах на різних носіях інформації.

Сьогодні парламентарі уточнили виключення для оригіналів бойових знамен, державних нагород, ювілейних медалей та інших відзнак, якими нагороджувались особи до 1991 року та протягом 1991-2015 років, у зв`язку з річницями подій періоду Другої світової війни, а також на документах, що посвідчують нагородження ними та антикварну торгівлю.

Заборона й раніше не поширювалася на намогильні споруди, розташовані на території міст поховань, реконструкції історичних подій, приватне колекціонування, на випадки використання символіки у посібниках, підручниках та інших матеріалах наукового, освітнього і навчального характеру, які використовувалися у навчальному, навчально-виховному і освітньому процесах.



Нагадаємо, 21 квітня президент Петро Порошенко видав указ про заходи щодо вшанування Українських січових стрільців та святкування 100-річчя їхньої перемоги на горі Маківці.

Як повідомлялоІнформаційне агентство Волинські Новини, у Луцьку процеси декомунізації розпочалися набагато раніше, ніж Верховна Рада заборонила в Україні комуністичну ідеологію та символіку.

Нещодавно у Нововолинську демонтували зображення комуністичного ідола Леніна з підписом “Всегда готов!” на будівлі центру дитячої та юнацької творчості.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анатоль_ Показати IP 24 Квітня 2015 11:03
Мені тікі шо, пані Наталя Семенівно дзвонили, кажуть, шо за совєтів жити краще було і ціни були дешеві!
Анонім до Анатоль_ Показати IP 24 Квітня 2015 13:12
При союзі - батько порошенка сидів у тюрмі за розкрадання державного майна, а тепер, в незалежній україні порошенко сидить у кріслі президента - так що неправда це все, що при союзі було краще жити. Їм набагато краще жити зараз, а не колись при союзі. Так і Єремєєв чи Коломойський ким би вони були при союзі і ким вони є зараз в незалежній україні. Тому за таку незалежну україну вам треба воювати ціною свого здоровя та життя, щоб пан Вальцман міг і далі панувати і збільшувати прибутки у своїх підприємствах.
Кононович Показати IP 24 Квітня 2015 15:17
коментар було видалено
Анонім до Кононович Показати IP 24 Квітня 2015 16:28
Ти ще тут? Навіщо себе мучиш, убогий, в цій ненависній тобі стороні?!
Кононович до Анонім Показати IP 24 Квітня 2015 22:53
На відміну від тебе я вважаю що любов до Батькіщини не сумісна з її продажем за печенюшки.
Кононович Показати IP 25 Квітня 2015 09:42
Когда вы падёте и придём к власти мы, вы меня со слезами попросите в губернаторы, со словами правь нами долбо.бами!
Я Показати IP 25 Квітня 2015 09:51
коментар було видалено
Я Показати IP 25 Квітня 2015 14:13
Модератор, ось тобі і свобода слова! ти теж до цих нацистів відносишся про яких я писав!
Я Показати IP 25 Квітня 2015 14:14
коментар було видалено
Я Показати IP 25 Квітня 2015 14:16
коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію. П.С. тому нехер видаляти мої повідомлення!
Всім Показати IP 25 Квітня 2015 16:10
Не партесь, не витрачайте надаремно енергію. На початку 90-х минулого століття не всі українці сприймали тризуб і синьо-жовтий жовтий прапор як державні символи, навіть прості колгоспники казали, що це фашистські знаки. А тепер? За п'ять років відвикнуть і від пам'ятників комуністам, від каноновичів та всього іншого, що пов'язано з СССР. А починати цю п'ятирічку треба було з простої заборони, так як тризуб і синьо-жовтий прапор почався з узаконення.
Я Показати IP 26 Квітня 2015 13:04
це настільки цинічно.. половина війська фашики і ультаси (теж нацисти) а вони розповідаьть «Про засудження комуністичного й націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їх пропаганди і символіки». Зараз в Україні і є нацистський тоталітарних режим! І прогагується всіма "ЗМІ"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus