USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна відсвяткує 100-річчя перемоги Січових стрільців у битві з росіянами

23 Квітня 2015 09:30
В Україні з'являться навчальні заклади та військові частини, названі на честь Українських січових стрільців.

Президент Петро Порошенко видав указ про заходи щодо вшанування Українських січових стрільців та 100-річчя їхньої перемоги на горі Маківці.

Про це йдеться на офіційному сайті Глави держави.

"Указ видано з урахуванням вагомої ролі формувань Українських Січових Стрільців у відродженні національних воєнних традицій, їхньої активної участі в Українській революції 1917-1921 років та становленні української державності на початку XX століття", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, окрім традиційних лекцій, виставок та наукових конференцій, в рамках виконання указу в травні 2015 на горі Маківка на Львівщині відбудуться ювілейні заходи, у тому числі за участю молодіжних організацій України.

Окрім того, Порошенко доручив назвати або перейменувати військові частини, навчальні заклади на честь Українських січових стрільців.

Взяття гори Маківка - бій місцевого значення під час Першої світової війни

Бої за гору Маківка - запеклі позиційні бої, які тривали з 29 квітня до 4 травня 1915 між підрозділами австро-угорської піхотної дивізії фон Фляйшнера (до складу якої входили сім сотень першого та другого куренів УСС) та російськими військами.

Через величезні втрати російські війська не змогли продовжити наступ і вже через тиждень змушені були поспішно відступати перед наступом австрійських підрозділів.

Особливою мужністю під час боїв за Маківку відзначилися частини Українських січових стрільців.

Раніше Верховна Рада визнала ОУН-УПА борцями за незалежність України.

Фото: Вікіпедія

Пам'ятний знак Січовим Стрільцям на горі Маківка

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 23 Квітня 2015 10:01
УКРАЇНА ВІДСВЯТКУЄ 100-РІЧЧЯ ПЕРЕМОГИ СІЧОВИХ СТРІЛЬЦІВ У БИТВІ З РОСІЯНАМИ, т.е 100-летие открытой войны укров против Русского Мира. И этим еще и гордитесь? Более того, еще и возмущаетесь по поводу отношения русских по духу к украм?
Володимирович до Анонім Показати IP 23 Квітня 2015 13:02
Муха любить лайно, а ти - "руський мір". Думка міліарда мух не змусить мене любити лайно, як вони. Так саме і твій "руський мір", ти надто тупе щоб зрозуміти, що крім тебе він нікому не потрібен.
антивата до Анонім Показати IP 23 Квітня 2015 20:32
Ко-ко-ко... Кацапні пукан рве))))
Анонім Показати IP 23 Квітня 2015 10:36
Не хилися, червона калино, маєш білий цвіт. Не журися, славна Україно, маєш добрий рід. P.S. Пишiть комуняки, хоч трiснiть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus