USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рада ЄС затвердила текст угоди про надання безвізового режиму Україні

3 Березня 2017 07:00
Посли Європейського Союзу на засіданні Комітету постійних представників країн-членів ЄС затвердили текст законодавчої пропозиції надати Україні безвізовий режим, який був погоджений за результатами міжінституційних переговорів, повідомляє УНІАН.

«Комітет підтвердив домовленості щодо візової лібералізації для України, досягнутий у рамках тріалогу», - зазначили в Раді ЄС.

Зараз очікується, що відповідний лист про ухвалене рішення буде направлений у профільний комітет Європейського парламенту з питань свобод, юстиції та внутрішніх справ, після чого буде визначена дата, коли саме відбудеться голосування.

Доповідач із цього питання, депутат Марія Габріель після завершення міжінституційних переговорів, які пройшли 28 лютого в Брюсселі, повідомила, що має намір поставити це питання на голосування вже на другому тижні березня. Після цього документ буде проголосований у рамках пленарного засідання.

Під час обговорення, як на рівні комітету, так і на рівні пленарного засідання, депутати мають можливість внести в текст поправки, саме тому після того, як відбудеться голосування в ЄП, документ ще раз повернеться до Комітету постійних представників для погодження. Після того, як Комітет постійних представників погодиться з тим, що ухвалив парламент, має бути рішення Ради ЄС із подальшим підписанням документу та його оприлюдненням в Офіційному журналі ЄС.

Документ набуде чинності через 20 днів з дати оприлюднення.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у жовтні 2016-го журналісти зібрали в одному відео всі заяви президента України Петра Порошенка про безвізовий режим для українців починаючи з 2014 року.

Зауважимо, що 27 лютого Рада ЄС остаточно затвердила безвізовий режим для громадян Грузії. Далі Рада ЄС та Європарламент мають підписати ухвалений регламент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ростов Показати IP 3 Березня 2017 10:10
С паспортом Украины в РФ на работу уже стараются не брать.
Анонім до Ростов Показати IP 3 Березня 2017 11:33
та їм з паспортами таджикистану махмути нароблять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus