USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Рада змінила Конституцію та закріпила курс України на ЄС і НАТО

7 Лютого 2019 12:11
Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект про закріплення в Конституції стратегічного курсу України на членство в Європейському союзі й НАТО.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Відповідне рішення підтримали 334 народних депутатів, 16 проголосували проти. Для затвердження змін було необхідно зібрати конституційну більшість – не менше 300 голосів. Для вступу змін у силу відповідний закон має підписати Президент. Порошенко присутній у сесійному залі та вже заявив про намір затвердити його.

Відповідно до схвалених змін, до повноважень ВР додано «реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору», а уряд "забезпечує реалізацію" цього курсу, Президент проголошується «гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору».

Зокрема, якщо тепер один з майбутніх президентів підпише указ про «позаблоковість» України, то цей гіпотетичний документ можна буде оскаржити в судовому порядку. Або ж якщо парламент забере згадки про НАТО із законодавства, а президент не скористається правом вето і підпише такий закон – то скасовані норми можне буде відновити у Конституційному суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 7 Лютого 2019 12:47
Краще ціну на газ людям зменшили та пенсії прибавили. А НАТО то таке...
777 Показати IP 7 Лютого 2019 13:17
Принимайте придурки что хотите.Недолго вам прыгать...
Активіст Показати IP 7 Лютого 2019 14:19
Як закріпили, так і розкріплять перед виборами до Верховної Ради. Саме смішне, що ті ж самі депутати.
Петя Показати IP 7 Лютого 2019 15:03
Для ес Украина, это как бомж на лестничной площадке, который хочет жить у вас в квартире, и что бы вы его содержали и на бухло давали, вопрос, хотите ли это вы ? ; )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus