USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Радикальну партію» Ляшка спонсорують люди, пов’язані з групою «Континіум»

20 Квітня 2017 15:02
Основні спонсори «Радикальної партії» Олега Ляшка пов'язані із волинською бізнес-групою «Континіум», що заперечує публічні тези Ляшка про те, що політсилу фінансують її члени, адже надходжень від нардепів-радикалів у їхніх звітах немає, йдеться в розслідуванні видання «Українська правда».

Найбільше грошей – понад мільйон гривень – на рахунки партії надійшли з Чернігівщини. Зокрема, найбільшими донорами з цього регіону стало оточення депутатки Чернігівської міськради від «Радикальної партії» Наталі Осіковської - 436,2 тис. грн виділила Тетяна Губська, яка в реєстрі юридичних фірм вказана як керівниця двох фірм Осіковської.

Крім того, Губська також очолює підприємство «Інтерсівербудконтракт», яке належить чоловікові Наталі Осіковської Андрію. Сама Губська заявляла, що кошти заробляє не на фірмах Осіковських, а отримує прибуток від підприємницької діяльності.

При цьому журналісти знайшли зв’язки Осіковської з волинською бізнес-групою «Континіум» бізнесмена і народного депутата Ігоря Єремеєва, який помер у 2015 році, та депутата від «Волі народу» Степана Івахіва.

«До жовтня 2016 року Осіковська очолювала (зареєстроване в Чернігові) ПП «Кристал», що займається оптовою торгівлею та ресторанними послугами. Всі троє співзасновників підприємства (Антон Бугайов, Людмила Литвінюк та ТОВ «Нафтопродукт-інвест-сателіт») пов’язані між собою та виводять на бізнес-групу Івахіва-Єремеєва. Перший з них, Антон Бугайов – у чинному скликанні Верховної Ради був помічником Ігоря Єремеєва. Основний статутний капітал ТОВ «Нафтопродукт-інвест-сателіт» сформували три фірми: ТОВ «Континіум», ТОВ «Спецпроект-капітал» та ТОВ «Спецпроект-перспектива». Серед співвласників двох останніх підприємств значиться все той же Антон Бугайов. Третя співзасновниця ПП «Кристал» Людмила Литвінюк водночас є керівницею та співвласницею ТОВ «Спецпроект-перспектива», – з’ясували автори розслідування.

В той же час речник Івахіва заявив, що нардеп не керує «Континіумом» і додав, що «Воля народу» не має своїх інтересів у Чернігівській області.

«Група «Континіум» – це одне, а «Воля народу» і нардеп Степан Івахів – це інше. Я не можу відповідати за групу «Континіум», бо вона не діє в політичних інтересах групи «Волі народу», вона не діє в політичних інтересах Степана Івахіва. Група «Континіум» сьогодні управляється компанією і найманими менеджерами, і Івахів передав повністю все управління їм, відповідно до чинного законодавства. Він, як акціонер цієї компанії, цікавиться тільки річним звітом і планом бюджету на наступний рік. Ми взагалі не в курсі, з ким там компанія «Континіум» веде якусь ділову діяльність, тому що це така «внутрянка». Акціонерам по-барабану, хто з ким які контракти укладав, хто в нас прибирає наші приміщення, де ми купляємо запчастини для наших автомобілів», – заявив речник Івахіва Денис П’ятигорець і додав, що Степан Івахів може навіть і не знати про ПП «Кристал».

У коментарі руху «ЧЕСНО» Осіковська пояснила, що компанія ПП «Кристал» була створена з метою розвитку мережі заправок WOG, але у зв'язку зі смертю Ігоря Єремеєва ці плани не було втілено у життя. При цьому вона повідомила, що в Чернігові є одна заправка WOG.

Ще одним великим донором «Радикальної партії», що донедавна був пов'язаний із групою «Континіум», є Сергій Була. Від нього «радикали» отримали 282,7 тис. грн. Політичні зв’язки є дуже складними, але відомо, що Була є депутатом Луцької міськради від «радикалів», а 15 березня лідер політсили Олег Ляшко виключив його з партії через його голосування на сесії міськради.

Річ у тім, що основне політичне протистояння на Волині визначається по лінії розподілу інтересів групи «Приват», яку в регіоні представляє Ігор Палиця, та групи «Континіум». Конфлікт між Ляшком і Булою розгорівся після голосування за призначення новим секретарем Луцької міськради Ігоря Поліщука, який є головою фракції УКРОП. Сергій Була також підтримав це призначення, хоча вважає, що його дії неправильно інтерпретували, а співпадіння його позиції з інтересами Палиці є випадковістю.

Журналісти зазначили, що Була має спільний бізнес з сином мера покійного мера Луцька Миколи Романюка, який спершу тісно працював з «Приватом», а потім зблизився з «Континіумом».

«Наразі конфлікт так і залишився у віртуальному просторі – незважаючи на заяву Ляшка, Була продовжує очолювати волинський осередок радикалів», – йдеться в матеріалі.

Крім того, 535 тис. грн партія отримала від Вікторії Дорошок, інформації про яку небагато. Відомо, що вона теж з Чернігова та є, за інформацією місцевих ЗМІ, бізнес-партнеркою мера обласного центру Владислава Атрошенка (член «Блок Петра Порошенка».

Іншими донорами партії були мажоритарники, підприємці з м. Лубни Полтавської області та члени партії «Воля».

Раніше журналісти з’ясували, що Ляшко отримав через корупційні схеми сотні мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus