USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Ракета влучила в під’їзд», – харків’янка, рятуючись, приїхала до Луцька в чому була

27 Квітня 2022 00:23
Зруйновані будинки, понівечені автомобілі та тіла загиблих – це моторошна реальність переселенки з Харкова Людмили Ліннік. Нині жінка перебуває в Луцьку, куди приїхала в чому була.

Журналісти ТРК «Аверс» зустріли переселенку в одному з луцьких скверів. При собі вона мала пакунок, загорнутий у хустку. Пані Людмила пригадала: вирішила поїхати з рідного міста тоді, коли в підвал сусіднього будинку влучила ракета.

«Ракета упала під під’їзд. Якби вона впала на будинок, то нас уже не було б. Знизу було сім трупів, з іншого боку розбило всі машини… Через три-чотири дні нерви не витримали, вирішили тікати. І втекли... Ми боялися вийти з дому, боялися, що зараз на нас, на наші голови, полетять ракети… Вийшли, добігли до метро. Під метро п’ять зупинок ішли пішки з сумками. Спершу хотіли залишитися в метро, але потім вирішили піти на залізничний вокзал. Добу їхали в Луцьк. Я їхала з подругою», – розповідає Людмила Ліннік.
Читати ще: 73-річна переселенка, якій вдалося дістатися Луцька: «Я бачила Гостомель, Бучу… Розстрілювали – кого де знайшли»

Оговтуватись від побаченого жінці доведеться ще довго. Каже: ще досі здригається від кожного різкого звуку.

Читати ще: «Ми тільки два дні пожили у власній квартирі», – харків’янка при надії два тижні провела в метро

«Пенсія в мене невеличка. Там мені вдалося купити дві кімнатки. Я їх здавала, думала, що якось буду жити. А тепер що? Все залишилося там. Тобто це все неліквідне… Як далі жити?» – зазначає переселенка.

У Харкові в неї залишилася збірка власних пісень. Сподівається, що колись їх запише: «Поки я не можу туди вернутися, адже щодня там по 60-70 обстрілів… Те, що відбувається, – абсолютне зло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus