USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

Ракети для HIMARS, ППО та артснаряди: США оголосили про допомогу Україні на $425 мільйонів

3 Листопада 2023 19:09
Уряд Сполучених Штатів виділяє новий пакет допомоги Україні у сфері безпеки й оборони загальною сумою $425 мільйонів, який включатиме, в тому числі, постачання ракет для HIMARS, ППО, артснарядів, протитанкових систем та іншого озброєння.

Про це передає Укрінформ з посиланням на офіційне повідомлення Пентагону.

«Міністерство оборони оголосило про додаткову допомогу для задоволення критичних потреб України у сфері безпеки та оборони», – зазначається в повідомленні.

Допомога включає виділення озброєнь із запасів Міноборони на суму до $125 млн за президентськими повноваженнями (presidential drawdown). Ще $300 млн виділяються за Ініціативою сприяння безпеці в Україні (USAI) «з метою зміцнення протиповітряної оборони України в довгостроковій перспективі».

У переліку озброєнь, які отримає Україна зі складів Пентагону, зазначені ракети для систем HIMARS, зенітні ракети NASAMS, артилерійські снаряди калібрів 155 мм і 105 мм. Крім того, США поставлять протитанкові системи TOW, Javelin та AT-4. Додатково в Україну будуть відправлені більше 3 млн патронів та гранат, підривні боєприпаси для прибирання перешкод, міни M18A1 Claymore, 12 вантажівок, зимове спорядження, запчастини та інше польове обладнання.

У рамках ініціативи USAI Міністерство оборони США забезпечить вироблення для України додаткових боєприпасів з лазерним наведенням для протидії БПЛА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus