USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ракети по ТЦ у Кременчуку росіяни запустили з Курської області, – СБУ

30 Червня 2022 13:09
Російські бомбардувальники Ту-22М3 запустили ракети по ТЦ «Амстор» у Кременчуку з повітряного простору Курської області РФ.

Про це інформують в СБУ.

Запуск ракет «Х-22» здійснено зі бомбардувальників «Ту-22М3», які злетіли з аеродрому «Шайковка» у Калузькій області РФ. Самі ж ракети випустили у повітряному просторі Курської області«.

Силовики оприлюднили відео з моментом удару, на якому чітко видно, що окупанти влучили саме у ТЦ, де перебувало багато відвідувачів.

Також СБУ порівняла супутникові знімки міста до та після обстрілу, які спростовують вигадки російської пропаганди про нібито непрацюючий ТЦ.
СБУ також показала відео з обстрілу заводу – на ньому теж видно, що жодних складів із військовою технікою там не було, завод виробляв асфальтозмішувальні установки.

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що «армія Росії – це збіговисько терористів, які обов’язково отримають покарання за свої злочини».

Нагадаємо, 27 червня російські окупанти вдарили ракетами по ТРЦ «Амстор» у Кременчуці Полтавської області. У приміщенні перебувала понад тисяча цивільних.

Як стало відомо, ТРЦ у Кременчуку не планував закриватись під час повітряної тривоги: адміністрація «Амстору» днями повідомила у чаті ТРЦ, що з 23 червня він не буде зачинятися під час повітрянної тривоги.

Станом на 28 червня відомо про загибель щонайменше 18 осіб, 59 осіб отримали поранення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus