USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Адміністрація обстріляного ракетами ТЦ у Кременчуці кілька днів ігнорувала повітряну тривогу

28 Червня 2022 14:27
Дії адміністрації торгового центру в Кременчуці, у який влучила російська ракета, будуть предметом окремого розслідування.

Про це під час пресконференції у Кременчуці заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає кореспондент Укрінформу.

Як стало відомо, ТРЦ у Кременчуку не планував закриватись під час повітряної тривоги.

«Адміністрація «Амстору» днями повідомила у чаті ТРЦ, що з 23 червня ТРЦ не буде зачинятися під час повітрянної тривоги», – повідомив мер Віталій Малецький.
«Дії адміністрації будуть предметом окремого розслідування, і я наразі їх коментувати не буду. Буде проведено відповідне дослідження. Але хочу звернутися до всіх – як держорганів, так і приватних структур – щодо того, що обов’язково потрібно реагувати на сигнали повітряної тривоги. Це ваша безпека, ваших працівників та ваших дітей», – сказав Монастирський.

При цьому він вказав, що дії ворога спрогнозувати важко. За його словами, упродовж останніх трьох діб по Україні було випущено 100 ракет, і більшість об’єктів, у які влучили ракети, – це цивільні об’єкти.

Читати ще: За вихідні РФ випустила по Україні ракет на $200 мільйонів, – Forbes

«Тут поблизу немає воєнних об’єктів. Що планував ворог – сказати важко, але це не перший випадок потрапляння саме у цивільні об’єкти. Тому особисто я вважаю, що це було пряме влучення саме у ТЦ, саме у час пік, із перебування там великої кількості людей», – сказав міністр з приводу обстрілу росіянами ТЦ у Кременчуці.

Як повідомлялося, 27 червня дві російські ракети вдарили по місту Кременчук Полтавської області. Одна ракета впала на стадіон, а друга влучила у торгівельний центр, де перебували орієнтовно 1000 людей.

У Кременчуці оголосили триденну жалобу, 28-30 червня, за загиблими внаслідок ракетного удару російських військ.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко поінформував, що унаслідок ракетного обстрілу торгівельного центру загинуло понад 20 людей, 59 постраждали, пошуки тривають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus