USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ратнівчани просили роботу і захисту від бюрократів у Грицюка в он-лайні . ФОТО

24 Квітня 2010 12:09
Уперше на Волині полісяни Ратнівського району змогли розмовляти тет-а-тет із найвищим посадовцем краю – через пряму телефонну лінію в он-лайні у Ратному голова облради Анатолій Грицюк вислухав скарги, прохання та повчання владі від селян району.

Спілкування спікера області з ратнівчанами тривало близько півтори години в кабінеті редактора місцевої районної газети „Ратнівщина”. Досі ніхто з керівників Волині тут, на Ратнівщині не зголошувався в присутності журналістів по телефонному гуномовцю вислуховувати подекуди невтішну „правду-матку”.

„А мене ще звинувачують у перешкоджанні діяльності журналістів”, - жартує голова облради.

Дзвінки сипали один за одним – нагодою потрапити на „телефонний прийом” до високого начальства скористалися близько 30 ратнівчан. Притім, селяни могли принагідно спитати з місцевого голови районної ради Миколи Макарука, який сидів поруч із Анатолієм Грицюком.

Прогнозовано, більшість дзвінків було від прохачів фінансової допомоги. Телефонували директори сільських шкіл і дитсадків, районних лікарень, голови сільрад і прості ратнівчани.

„Усім допоможемо, необхідні кошти будуть закладені до обласного бюджету. Де не вистачить дюбжетного фінансування, обласна рада буде допомагати своїми грошима. На жаль, досі не прийнятий державний бюджет. Тому не можу назвати точні цифри – скільки грошей виділимо на кожний об’єкт соціальної сфери, на кожний клуб або школу”, - каже голова облради.

Проблеми, які не потребують фінансування з казни, Анатолій Грицюк ставив на контроль негайно. Скажімо, телефонували мешканці вулиці 1 Травня в центрі Ратного. Люди скаржаться на сусідство з вежею мобільного звязку, яка опромінює жильців. Нібито антена самовільно встановена на даху побуткомбінату. А поряд будується ще одна мобільна вежа, проти якої протестують всі мешканці райцентру.

„Ми негайно розберемося з ситуацією. Біля мене голова районної ради. Він каже, що санстанція та відділ архітектури вже заборонили зведення антени. Будівництво зупинили. А щодо іншої антени, то я сьогодні по телефону дам вказівку з’ясувати законність її встановлдення”, - каже Анаталій Грицюк.

Дзвонили з села Кортеліси – просили допомогли з підготовкою до святкування 30-річчя відкриття тамтешнього Меморіального комплексу.

„Районна комісія вже організувала реставраційні робіти, будуть виділені кошти з обласного бюджету. Але я наголошую: місцеві ради повинні не лише сподіватися на область, а й мусять власноруч наводити порядок і благоустрій меморіалів і памятників. Робота має бути систематичною, а не від одного Дня Перемоги до іншого, щоб щороку гідно відзначити річницю Перемоги”, - відповів Грицюк.

Голові облради зателефонувала вдова з Ратного, яка одиначкою виховує сина. Жінка попросила керівника допомогли з роботою – цілий рік не може влаштуватися на працю.

„Я маю вищу освіту, закінчила Київську економічну академію, але роботи немає. Намагалася влаштуватися – відмовили. Їх розумію, бо моєї спеціалізації, справді, в райцентрі зараз нетпотребують”, - каже 28-річна Світлана.

„Це правильно, що шукаєте допомоги у влади. Допоможемо. Надіщліть на адресу обласної ради своє резюме, автобіографію і фахові характеристики. Якщо ви згідні на переїзд, то через обласний Центр зайнятості підшукаємо Вам роботу в інших містах Волині”, - пообіцяв Анаатолій Грицюк.

Довідково:


Нинішня робочі поїздка голови Волинської облради відбулася в рамках щотижневих виїзних зустрічей із громадами районів області. На місцях спікер облради особисто інспектує роботу місцевих рад і спілкується з мешканцями.

Подібні виїзні зустрічі заплановані кожної п’ятниці. Минулого тижня Анатолій Грицюк побував у Луцькому районі. Наступного разу він відвідає з робочою поїздкою і спілкуватиметься з жителями Рожищенського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus