USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Ратнівська школа отримала сучасне мультимедійне обладнання

24 Травня 2017 18:41
Кабінет іноземних мов у ратнівській школі обладнали сучасними інтерактивними засобами: ноутбуком, проектором, екраном з кронштейнами та принтером. А вдалося все це здійснити завдяки ініціативі вчителів англійської мови та за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», повідомляє прес-служба Фонду.

Навчати дітей лише за допомогою підручника, крейди і зошита – це вчорашній день, вважають педагоги Ратнівського НВК «ЗОШ I-III ступеня №1-гімназія ім. В. Газіна». Вчителі намагаються застосовувати новітні методи навчання, заохочувати і мотивувати школярів. Старання наставників дають гарні результати – школярі здобувають перемоги в обласних олімпіадах, а випускники гімназії вступають у престижні вузи, де опановують фахові предмети англійською мовою.

Вивченню іноземної мови у гімназії приділяють значну увагу: проводять факультативні заняття з англійської, при школі функціонує Євроклуб «Eurolife». Учні їздять на Міжнародні мовні конкурси, демонструючи високі результати. А ще в гімназії є гарна традиція проведення літніх мовних таборів, на які приїздять англомовні волонтери. У 2015 році в Ратному побувала туркеня Айшенур Четкалі. Цьогоріч гімназисти з нетерпінням чекають в гості індуса.

Щоб вдосконалити вивчення англійської, вчителі іноземних мов Лілія Ткачук та Тетяна Герасимчук вирішили придбати в кабінет мультимедійне обладнання. Підрахували витрати і зрозуміли: громаді це не по кишені. Порадилися із батьками та вирішили звернутися у Ратнівське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Їхній проект «Навчатися по-новому» переміг у конкурсі й кабінет оснастили сучасними інтерактивними засобами. Тепер у класі є ноутбук, проектор, акустика, екран з кронштейнами та принтер.

«Це не перший проект, реалізований у нашій гімназії спільно із Фондом, – каже директор Катерина Власюк. – У рамках програми «Розвиток територіальних громад» для першокласників цьогоріч уже придбали 13 комплектів нових парт. Батьки переконалися, що допомога Фонду реальна і вирішили подати на розгляд ще один проект. Тепер 680 учнів гімназії мають можливість вивчати англійську мову на новому рівні».

Вчителі іноземної мови Ратнівської школи-гімназії №1 ім. В. Газіна Лілія Ткачук та Тетяна Герасимук кажуть: їхні учні зацікавлені поглиблено вивчати англійську мову. Тепер за допомогою екрана і проектора їм краще запам’ятовується інформація. На уроках діти постійно виконують тести, вирушають у віртуальні мандрівки. А складні теми вивчають в режимі онлайн. Тому і не дивно, що гімназисти демонструють високий рівень знань, беруть участь у міжнародних програмах і виграють у престижних проектах.

За словами керівника північної філії Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Арсена Базярука, проект з облаштування кабінету іноземних мов значною мірою сприятиме успішному розвитку вихованців закладу, які з року в рік показують відмінні результати не тільки з іноземних мов, а й з інших предметів.

Батьки та адміністрація школи не збираються зупинятися на досягнутому. Є задуми щодо облаштування й інших предметних кабінетів, шкільної майстерні.

«Ми читаємо в газетах про реалізовані проекти в інших навчальних закладах. Бачимо, що школи рухаються вперед, розвиваються. Добре, що є люди, яким небайдужа доля підростаючого покоління. Адже найвигідніша інвестиція – це інвестиція в розвиток дітей», – каже директор гімназії Катерина Власюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus