USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Райдержадміністрації на Україні розпустять за сприяння Литвина?

15 Грудня 2008 17:45
Голови обласних рад хочуть розширити повноваження місцевого самоврядування. Про це розповів під час брифінгу для ЗМІ голова Волинської облради Анатолій Грицюк, – інформує 15 грудня репортер «Волинських Новин».
За словами пана Грицюка, минулого тижня у Чернігові відбулася нарада керівників облрад зі всієї України, де учасники обговорили низку важливих питань.
Анатолій Грицюк розповів, що під час наради було вироблено низку пропозицій відповідно до Європейської хартії місцевого самоврядування. Очільник Волиньради зазначив, що необхідно ліквідувати райдержадміністрації, а облдержадміністраціям залишити контролюючу функцію. Натомість пропонується створити виконавчі комітети районних та обласних рад.
Пан Грицюк зазначив, що варто створити Раду регіонів, куди б увійшли голови усіх обласних рад. Цей владний орган повинен мати право ініціювати розгляд певних законопроектів та ініціювати внесення змін до чинного законодавства. Також очільники облрад обговорювали проблеми адміністративно-територіальної реформи.
Анатолій Грицюк зазначив, що щодо питань, порушених під час наради у Чернігові, відбудеться зустріч з новообраним головою Верховної ради Володимиром Литвином.
У своєму виступі голова Волиньради також акцентував на тому, що більшість голів облрад є представниками Партії регіонів або Блоку Юлії Тимошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus