USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Райрада на Волині ініціювала імпічмент Президента. Позов скасували

15 Січня 2014 08:44
Клопотання прокуратури щодо «єврорішення» Турійської районної ради, що на Волині, не задовольнив суд. Скасування позову відбулося 14 січня, - інформує IA ZIK. До суду адмінпозов подав прокурор Турійського району. Торік 4 грудня райрада звернулася до Президента, Парламенту та Генерального прокурора, аби відновили курс на євроінтеграцію та покарали винних у звірячому побитті мирних мітингувальників.

На думку стражів закону, орган місцевого самоврядування перевищив повноваження, вийшовши за межі власної компетенції. Мовляв, тим більше районна рада не може «залишати за собою право ініціювати імпічмент Президента України».
На початку засідання представниця прокуратури подала клопотання про відвід головуючого у справі судді Володимира Ковальчука. Оскільки він відмовив у задоволенні аналогічних позовів прокурорів Рожищенського та Камінь-Каширського районів, тож у прокуратурі засумнівалися в його неупередженості. Однак суд відмовив у задоволенні клопотання, обґрунтувавши це посиланням на відповідні норми Кодексу адміністративного судочинства України. Представники районної ради заперечили проти задоволення позовних вимог прокуратури.

«На жаль, ми у нашій країні не маємо права контролю за тим, кого обирали, але права звертатися у нас ще ніхто не забирав», – зазначила керуюча справами райради Ніна Корецька. На її думку, депутати районної ради не вийшли за межі Конституції та правового поля, звернувшись до центральної влади.

Зрештою, суд відмовив у задоволенні адміністративного позову. Постанова Волинського окружного адміністративного суду може бути оскаржена в апеляційному порядку. Отож, наприкінці грудня на Волині прокуратура оскаржила 24 рішення органів місцевого самоврядування з питань політичної ситуації в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Петро Показати IP 15 Січня 2014 09:17
Хоч один нормальний суддя і виеносить законні рашення!!!
Нормальний Показати IP 15 Січня 2014 10:03
І що, буде імпічмент???
123 Показати IP 15 Січня 2014 10:27
Люстраційні списки роблять свою справу! Респект судді! Ганьба прокурорам!
Наталя Камишникова Показати IP 15 Січня 2014 11:44
Реально, судді великий респект. Сам серед вовків. Носій і поборник здорового глузду в нашому великому і криміналізованому дурдомі. Це вчинок, і то не перший! Здається, це четверте таке рішення пана Ковальчука.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus