USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Рекламу вздовж доріг можуть заборонити

7 Лютого 2011 10:18
Рекламу у смугах відведення міжнародних трас планується заборонити.

Держкомпідприємництво погодило відповідний законопроект, розроблений Державною службою автомобільних доріг України, - пише 7 лютого Дзеркало тижня .

Перелік заборон на розміщення рекламоносіїв на трасах планується розширити. Зокрема, пропонується заборонити розміщувати рекламу у межах смуги відведення міжнародних автомобільних доріг загального користування, над проїжджою частиною, на розділювальних смугах трас. Також не можна буде встановлювати рекламу на опорах дорожніх знаків, освітлення та штучних споруд, у зоні транспортних розв’язок, мостів і шляхопроводів, а також у місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод.

«Треба поступово наводити лад на українських дорогах. В Європі ніде не побачиш такого засилля рекламних щитів на трасах, як у нас. А це, перш за все, питання безпеки людей. Реклама на дорогах відволікає водіїв і призводить до аварій. Тому я і погодив законопроект, яким посилюється контроль над розміщенням рекламоносіїв», – заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

Новий законопроект дозволяє розміщувати рекламні носії у населених пунктах на відстані не менше як 50 метрів від дорожніх знаків, перехресть, транспортних розв’язок, мостів, зупинок тощо. Поза межами населених пунктів ці відстані мають бути більші – не менше 150 метрів.

Законопроектом також передбачено, що поза населеними пунктами рекламні щити можуть встановлюватися на відстані не менше ніж 10 метрів від краю проїжджої частини (сьогодні ця відстань вдвічі менша).

Водночас, дозволи на розміщення реклами, видані та погоджені до набрання чинності закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони розміщення рекламоносіїв у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування» залишаться чинними до закінчення строку їхньої дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus