USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ремонт волинських доріг - коштом митниці: у жовтні надійде 15 млн

30 Жовтня 2015 09:58
На облаштування доріг Волині надійде щонайменше 15 мільйонів гривень за підсумками роботи жовтня, - повідомляють у прес-службі Волинської митниці ДФС.

Згідно з повідомленням, стан надходження митних платежів, що адмініструються Волинською митницею ДФС, дозволяє прогнозувати, що на ремонт доріг за рахунок перевиконання індикативних показників у жовтні надійде щонайменше 15 мільйонів гривень.

«Такий результат став можливим завдяки підвищенню ефективності адміністрування митних платежів протягом останніх двох місяців, більш якісній боротьбі з контрабандою та упередженню корупційних проявів,»- вважає виконувач обов’язків начальника Волинської митниці ДФС Юрій Мацібора.

Нагадаємо, у вересні перевиконання надходжень у бюджет по митниці становило 38,389 мільйона гривень, які спрямували на ремонт дороги Львів-Радехів-Луцьк.

Як відомо, у вересні Президент України підписав закон щодо експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінзабезпечення реконструкції, ремонту автодоріг. Як ідеться у пояснювальний записці, низку доріг, зокрема, дорогу Львів-Радехів-Луцьк (Н-17) ремонтуватимуть коштом митниці.

ЧИТАТИ ЩЕ: УКРАЇНСЬКІ АВТОТРАСИ ПЕРЕСТАЛИ БУТИ НАЙГІРШИМИ В СВІТІ. РЕЙТИНГ

Як запевнив Юрій Мацібора, фахівці митниці стали більш активно працювати на виявлення ризиків та своєчасно реагують на спроби незаконного переміщення товарів чи наміри окремих бізнесменів «вирішити питання» у корупційній площині.

«Ми постійно здійснюємо аналіз та моніторинг стану сплати митних платежів. Система електронного декларування, яку застосовують у своїй роботі понад 750 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, дозволяє виявляти

помилки чи свідомий намір окремих підприємців перевезти товар за зниженими цінами. Відтак, аналітики митниці за рахунок обґрунтованих аргументів визначають реальну митну вартість вантажів. Результат - перевиконання індикативних показників із наповнення бюджету», - підкреслив виконувач обов’язків начальника митниці.

З його слів, про підвищення ефективності боротьби з незаконним переміщенням товарів свідчить десятки фактів виявлення та недопущення незаконного переміщення товарів.

Зокрема, протягом останніх тижнів посадовці Волинської митниці ДФС виявили 10 резонансних фактів порушення митного законодавства У переліку найбільш дієвих фактів запобіганню митним порушенням посадовцями митниці – попередження спроб незаконного вивезенню з України через Волинську митницю ДФС декількох партій бурштину.

Як зазначає керівник митної установи, громадяни-порушники, як правило, декларують для переміщення вартісного каміння смугу спрощеного руху «зелений коридор». Тому перетин кордону таким «туристами» вимагає особливої пильності від посадовців Волинської митниці.

Наприклад, лише потягом останні 4 тижнів митники виявили факт незаконного переміщення 5 кг бурштину в м/ «Ягодин», у м/п «Устилуг» 7,9 8 кг бурштину та згодом 96,2 кг бурштину в м/п «Ягодин».

Однак, бурштин – не єдиний предмет контрабанди в зоні діяльності Волинської митниці ДФС.

Останнім часом посадовці митниці викривали спроби незаконного вивезення валюти, зокрема 140 тисяч доларів через м/п «Ягодин» і 201 тисячі злотих через м/п «Устилуг».

Підакцизні товари, зокрема цигарки теж є предметом контрабандного переміщення. Серед найбільш резонансних таких фактів – виявлення у мікроавтобусі 37 тисяч пачок цигарок, що незаконно переміщували у напрямку Волинської митниці ДФС.

Окрім цього, волинські митники попередили спробу незаконного переміщення великої партії біологічних добавок вагою більше 270 кг та 330 кг бісеру.

«Це зовсім не окремі факти боротьби з контрабандою, а свідчення системної та досить якісної роботи у напрямку запобігання незаконному переміщенню товарів і валюти», - підкреслив Юрій Мацібора.

Щоб волинські експортери мали своєчасну інформацію про норми і вимоги митного законодавства, а волинські митники – «живий» діалог зі своїми платниками, Волинська митниця ДФС організувала роботу спеціального Контактного центру. Питання доцільності створення такого консультаційного підрозділу виконувач обов’язків начальника Волинської митниці ДФС обговорював на останній зустрічі з представниками бізнес середовища.

«Тобто, більшість волинських експортерів та громадян, котрі перетинають кордон, хочуть дотримуватися чинного законодавства. Вони поважають Державу і закон. Щоб допомогти їм краще орієнтуватися в особливостях його застосування ми започаткували роботу Контактного центру Волинської митниці ДФС», - розповів Юрій Мацібора.

Громадяни, представники бізнесу, зокрема й суб’єкти ЗЕД, можуть оперативно вирішити суперечливі питання, що виникають у сфері адміністрування податків і під час здійснення митного контролю й митного оформлення за телефонами: (03377) 3-15-19, 093-885-03-35 та звернутися на електронну скринькуvl.callcenter@customs.sfs.gov.ua .



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
бюджет Показати IP 1 Листопада 2015 14:26
В холод дороги робити...А краще, коли сніг впаде !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus