USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

З якими проблемами лучани йдуть у міську раду

11 Травня 2018 11:16
Черговий особистий прийом громадян першим заступником Луцького міського голови Григорієм Недопадом ознаменувався великою кількістю відвідувачів і звернень. Люди зверталися за допомогою у вирішенні конфліктних ситуацій, просили про налагодження своєчасного вивозу сміття і якісне прибирання навколо смітників, про благоустрій даху і навіть про відмову від будівництва дитячого майданчику.

Так, одне зі звернень стосувалося надання дозволу на встановлення автономного опалення у квартирі. Григорій Недопад пояснив, що введення автономного опалення може негативно вплинути на обігрів інших квартир, у результаті чого сусіди можуть мерзнути у холодну пору. Крім того відключення від мереж централізованого опалення може відбуватися лише цілим будинком.

Щодо проблеми прибирання навколо смітників Григорій Вікторович зауважив – відтепер цей обов’язок виконуватимуть працівники ЖКГ або ж прибиральники прибудинкових територій, із якими ОСББ заключають договори. Підприємство «Луцькспецкомунтранс», й без того перевантажене, відповідає лише за вивезення сміття і не має можливості підмітати і прибирати прибудинкові території від сміттєвих залишків.


– Щодо своєчасності вивезення побутових відходів – зараз ця проблема загострилась через суттєве зростання кількості сміття, – зауважив Григорій Недопад. – Ситуація погіршується й через те, що із навколишніх сіл до Луцька звозять гори сміття, перевантажуючи сміттєві баки і створюючи безлад у дворах Луцька. Для вирішення проблеми днями закуплено вже четвертий сміттєвоз, на підприємстві розширюється штат працівників. Використовуємо усі можливості, аби забезпечити своєчасний і налагоджений процес прибирання Луцька.



– Стосовно капремонту прибудинкових територій, – на 2018-2019 роки маємо список із 64 прибудинкових територій, частина з яких уже ремонтується, частина лишилися із попередніх років, частину почнемо лагодити найближчим часом,– зауважив Григорій Вікторович. – Список сформований, враховуючи звернення лучан і депутатів, а також до списку внесено округи, які не мають своїх депутатів і де потреба у ремонті найбільш термінова.

Під час особистого прийому вдалось залагодити ситуацію із проведенням благоустрою прибудинкових територій, перенесенням сміттєвих баків і використанням тимчасових споруд. Щодо ремонту покрівлі над квартирою заявниці, то роботи по даному питанню днями розпочнуться. Також першим заступником міського голови взято на контроль виконання робіт по ремонту доріг та індивідуальні звернення громадян.

Серед звернень лучан трапляються й доволі незвичні. Такі, як відмова від будівництва дитячого майданчика та автостоянки на прибудинковій території через можливе посилення шуму. Часом доводиться шукати вихід із розташуванням смітників, де одним не подобається обране місце розміщення сміттєвих баків, а інші мешканці протестують проти їх перенесення.

– Хочу зауважити – жодне зі звернень лучан не лишається без розгляду і подальшого вирішення. По мірі сил намагаємось реагувати на прохання людей, – зазначив Григорій Недопад. – Для швидшого реагування запровадили нову ініціативу – виїзні звернення на базі ЖКГ, куди запрошуємо керівників виконавчих структур міської ради, депутатів, закріплених за округами, що відносяться до сфери впливу ЖКГ. В такому форматі лучани одразу на місті скеровуються до потрібних інстанцій і отримують потрібні відповіді. Найближчий виїзний прийом відбудеться 22 травня на базі ЖКГ №2. Запрошую усіх бажаючих записатися на особисту зустріч, звернувшись у ЦНАП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus