USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Ремонт дворів, смітники та незаконні гаражі: на що скаржаться лучани

4 Липня 2018 11:44
Черговий виїзний прийом громадян першим заступником Луцького міського голови Григорієм Недопадом відзначився рекордною кількістю відвідувачів – понад 50 людей звернулися за допомогою та роз’ясненням з найбільш хвилюючих питань. Ремонт дворів, перенесення смітників, проблеми особистого характеру, знесення незаконних металоконструкцій та чимало інших проблем хвилювали мешканців обласного центру.

«Зустріч із людьми провели на базі ЖКГ №11, аби вислухати і допомогти з вирішенням проблем мешканців прилеглих районів, однак активні лучани приїхали з різних куточків міста, – зауважив Григорій Недопад. – Вкотре переконався в ефективності виїзних прийомів, коли на зустрічі присутні керівники профільних комунальних підприємств – департаменту ЖКГ, ЦНАПу, муніципальної варти, депутати Луцької міської ради. У такому форматі люди одразу отримували роз’яснення відповідальних осіб».

Традиційно більшість питань стосувалися ремонту дворових територій, діяльності ОСББ, знесення незаконно встановлених металоконструкцій. Участь у виїзному прийомі взяли директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась, депутати Луцької міської ради Юрій Безпятко та Сергій Балицький, директор луцького ЦНАПу Лариса Карп׳як.

Виникали й доволі гострі ситуації, зокрема, розглянули звернення мешканців, на думку яких у сусідній квартирі відбуваються небезпечні ремонтні роботи, що призводять до руйнації будинку. Оскільки у цьому будинку є голова ОСББ, саме вона має дати відповідь на питання жильців про те, чи існують певні домовленості із особою, яка здійснює ремонт квартири на першому поверсі.

Частими є звернення людей щодо холоду в помешканнях у зимовий період. У таких ситуаціях варто зауважити, що до пониження температури у квартирі може призвести встановлення автономного опалення сусідами, або ж інші роботи з опалювання сусідніх квартир, що викликають збої у теплопостачанні.

На питання щодо знесень гаражів чи інших самовільно встановлених споруд лучани отримали відповідь від представника муніципальної варти. І хоча подібні випадки часом призводять до виникнення конфліктних ситуацій, однак правила у місті однакові для всіх, а незаконно встановлені споруди часто викликають скарги з боку інших мешканців міста.

«Варто відзначити активність голів ОСББ, – зауважив Григорій Недопад. – Практично на кожному прийомі до мене звертаються голови ОСББ для вирішення різноманітних питань, і спільно ми змінюємо місто на краще. Саме такий формат співпраці приносить ефективний результат, оскільки відповідальні за свої будинки люди дійсно готові докладати зусиль для поліпшення умов проживання й створення комфорту у своїх дворах.

«Приємно, що більшість запитань вдалося вирішити одразу на місці. Вдячний за підтримку депутату Сергію Балицькому, який допоміг одному із прохачів у питанні працевлаштування та зголосився надати допомогу з облаштування пляжу в центральному парку. Також щиро вдячний Юрію Безпятку за консультування присутніх і практичні рекомендації. Щодо ремонту прибудинкових територій, то варто зауважити – сьогодні у місті ремонтується стільки дворів, скільки не робилося, мабуть, за попередні десятиліття. До списку територій, де здійснюватимуть благоустрій, увійшли двори, які знаходяться в найбільш критичному стані. Вже сьогодні можемо спостерігати результати робіт у багатьох дворових територіях. Робота в цьому напрямку й надалі буде посилюватися. Приємно, що деякі відвідувачі, які зверталися щодо питання ремонтів у дворах, виявляли свої будинки у списку дворових територій, де благоустрій заплановано на 2018-2019 роки», - додав наостанок Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Луцьк Показати IP 4 Липня 2018 12:12
Звернення до редакції даного сайту!! Будь-ласка - піднімайте питання смороду в Луцьку кожного дня. Ви ж для цього і є - журналісти. Не давайте спокою міській владі. Вони знають в чому проблема - тільки нічого не діють і не будуть робити. _ Якщо кожного дня всі газети про це будуть писати - люди можливо подумають - що голосувати в Луцьку немає за кого - одні д..іли. Чи можливо знайдеться якийсь посадовець області чи Луцька - хто займеться і вирішить проблему раз і назавжди. _ Тільки з допомогою преси - це можливо.
саша Показати IP 4 Липня 2018 20:32
Недопад,чому на письмове звернення з вимогою прибути на вул.Кравчука 34а не прибули. Луцька міська рада ігноруe і приховуe порушeння які створюють загрозу життю людeй.
Лучанин Показати IP 5 Липня 2018 00:24
Дякуемо владі за роботу на місцях.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus