USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ремонт луцьких шкіл та ДНЗ. Фоторепортаж

22 Серпня 2017 16:55
Ремонтні роботи в освітніх закладах Луцька підходять до завершення. Аби перевірити якість виконання робіт, луцькі чиновники 22 серпня проіспектували низку ДНЗ та шкіл.

Зокрема, чиновники перевірили ДНЗ №№ 5, 6, 7, навчально-реабілітаційний центр та музичну школу. Як з’ясувалося під час інспекції, низку проблем в освітніх закладах, які десятки років не вирішувалися, цьогоріч вдалося закрити.

Так, у дошкільному навчальному закладі № 5 «Пізнайко» завершують ремонт харчоблоку, на який з міської казни виділили 220 тисяч гривень.

Завідуюча Ніна Матвіюк розповідає, що близько 10 років просили кошти на ремонт і ось нарешті їх почули. Ніна Матвіюк додала, що необхідно ще кошти на ремонт дахів у ігрових вуличних павільйонах, мовляв, вони служать вже понад 30 років, і від часу за допомогою батьків їх підремонтовують.

На це виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що в 2017-му не виділятимуть на це кошти, адже бюджет розподілили так, аби жоден освітній заклад не був обділений. А за виділені кошти вдалося вирішити першочергові питання.
«Ми розуміємо, що за один рік все не зробиш, але той темп, який взяла нова команда в міській раді, допоможе зробити багато в Луцьку. Ми сподіваємося, що з часом вдасться зробити так, аби діти вчиоися у найкращих садочках з комфортними умовами», - каже Пустовіт.
Своєю чергою, у ДНЗ № 7 «Лелітка» укріплювали фасади та зробили злив з даху, крім цього передбачили кошти на обладнання в харчоблок. На це усе з міського бюджету передбачили 110 тисяч гривень.
На потреби ДНЗ № 6 «Журавлик» передбачили близько 100 тисяч гривень. За ці кошти садочку закупили обладнання в харчоблок та пральні машини. Крім того, перед будівлею вимостили бруківкою вхід. Серед проблем, які тут лишаються, – заміна до 50 старих вікон та вирішення питання із підтопленням частини двору після дощу.
Зовсім інший вигляд цього року матиме Луцька дитяча школа мистецтв № 2, адже в ній замінили всі старі вікна, а їх аж 88, на енергоощадні та здійснили капітальний ремонт фойє.

«Це буде надзвичайний подарунок для наших педагогів та вихованців, адже вперше за 25 років ми відчуваємо таку увагу зі сторони міської ради. Зокрема, спасибі раднику міського голови Ігорю Поліщуку, що він проявив ініціативу. Як результат - у нас фойє з новою плиткою, гарними стінами та стелею. Також замінили двері. Перший крок для того, щоб школа стала мистецьким храмом, зроблено», - каже директор Ігор Павлик.
Зауважимо, що на цей освітній заклад із міської казни виділили близько 800 тисяч гривень.

«Роботи ще тривають, хоча багато об’єктів уже здані в експлуатацію. Роботи завершать вчасно, я всі навчальні заклади до 1 вересня будуть у повній "бойовій" готовності. Залишаться лише підготовчі роботи до опалювального сезону та ремонти дахів, що ніяк не заважатиме дітям під час освітнього періоду. Наш об’їзд показав, що ремонтн та придбання обладнання відбуваються належними темпами, і ми цим задоволені», - наголосив радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук.
Ще одним об’єктом перевірки став Луцький навчально-реабілітаційний центр.

Тут за 1,5 мільйона гривень ремонтують актовий зал, а в їдальні за 75 тисяч замінили вентиляцію. Усі роботи планують завершити в жовтні. Зваживши на те, що в освітньому закладі навчаються особливі дітки, Григорій Пустовіт наголосив, аби пандус а актовій залі зробили якісним та функціональними.
Чималі кошти з міського бюджету виділили і на «ЛНВК ЗОШ-інтернат І-ІІІ ст. - правознавчий ліцей». Тут укріпили металевими конструкціями їдальню та корпус №1, адже стіни давали тріщини. Також відремонтували дах. На усі роботи виділили з міської казни близько 400 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus