USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ремонт проспекту Волі у Луцьку: на що витратять 45 мільйонів

2 Жовтня 2018 18:55
Більше 45 мільйонів гривень коштуватимуть ремонтні роботи, які планують провести на проспекті Волі у Луцьку. Планують відремонтувати проїжджу частину та змінити мережі.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

«Це орієнтовно буде коштувати більше 45 мільйонів гривень. Поки що немає експертизи, немає самого проекту. Під час реконструкції потрібно буде замінювати мережі, зливові системи і загалом комплексно вирішувати проблеми», - зауважив Григорій Недопад.

Посадовець зазначив, що на сьогодні для повної реконструкції проспекту Волі вже замовлено проектно-кошторисну документацію.

«Планується капітальний ремонт проїжджої частини, буде кластися новий асфальт, пластикова розмітка. Разом з тим, буде допрацьований тротуар, освітлення і заміна застарілих і аварійних мереж», - розповів про заплановані роботи Недопад.
Незадоволені станом головної вулиці міста і лучани.

«На центральній вулиці міста від «Єврошопу» до Київського майдану неможливо пройти! Навпроти «Луцеорії» клали труби і вже рік (!) там переритий тротуар, присипаний щебенем, глибоченні ями, огороджені стрічкою. Біля будинку 35 асфальту просто немає - суміш з каменю і його розбитих решток, біля Будинку природи - не дорога, а місячні кратери, далі до Київського майдану можна пройти тільки біля магазинів, які поклали різношерстну бруківку», - обурюється у соцмережі Фейсбук одна із лучанок.
Однак, не всі жителі міста підтримують таку позицію, є ті, хто критикує ремонт, мовляв, вартість надто велика.

«А що ж там ремонтувати? Багато вулиць взагалі в жахливому стані, то їх не треба ремонтувати?» - запитують лучани.

«Це центральна вулиця міста – обличчя Луцька. Тим більш, що вона проходить через усе місто. Ми маємо дбати не тільки за двори, а й за центральну вулицю. Просто ще кілька зим, вона може не пережити», - констатував Григорій Недопад.
Як зазначили у міській раді, проект реконструкції проспекту Волі запланували вже на наступний рік, бо цьогоріч немає достатнього фінансування та і залишається недостатньо часу перед зимою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Лучанин Показати IP 2 Жовтня 2018 19:17
Без розширення проїзджої частини пр. Волі до ширини 15,5 м від вул. Шопена до Київського майдану - навіть не варто починати робити ! Тротуари потребують ремонту, але пріорітетним і визначальним є розширення проспекту, а не заміна дорожнього полотна !
Петро до Лучанин Показати IP 3 Жовтня 2018 18:52
Просто "декому" нема де паркуватися, на відремонтований тротуарах - саме те...
Наталія Показати IP 2 Жовтня 2018 20:14
Вірно, головна проблема цієї частини вулиці - вузька дорога. Ремонтувати без розширення дороги - гроші на вітер
—— Показати IP 2 Жовтня 2018 20:24
100% я згідний, і парко місця щоб були, бо закони приймають а робити нічого не хочуть ...
Andrij до —— Показати IP 2 Жовтня 2018 22:48
Парковочних мiсць майже немаэ, всi дворовi вулицi перезагруженi. Потрiбен розумний прэкт а не гарний тротуар по якому ходять все менше i менше людей а ось для авто мiсця на дорозi не вистачаэ....
Урбаніст до Andrij Показати IP 3 Жовтня 2018 15:29
Нажаль якраз розумно не розширювати вулицю, а взагалі зробити її пішохідною. Нехай машини їздять по вул Глушець, а центральна вулиця мусть бути для людей, а не для автомобілістів-вбивць. Ну що тут скажеш, Луцьк - це провінція, де люди не мають жодного поняття, що таке комфортне місто. А всі спеціалісти по цьому питанню виїхали закордон і будують сучасну Європу без машин.
Andrij до Урбаніст Показати IP 3 Жовтня 2018 18:54
назовите хотя-бы мне один эвропейский город где центральный проспект без автодоррги.... в Луцке достаточно Бульвара Леси Украинки для пешеходов а Проспект Свободы должен быть розширен до 4 автополос.
Урбаніст до Andrij Показати IP 3 Жовтня 2018 21:18
Копенгаген, Париж, Лондон, Пекін, Глазгоу, Токіо, Маямі... Пишу перше що по памяті прийшло. Такі вулиці по всьому світу, а мало того, в європі є міста які хочуть повністю заборонити приватні авто. Ага, ще приклад - я місяць тому їздив у тур по містам європи. Був у Ніцці, де головний проспект - це пішохідна вулиця, де вїзд дозволений лише трамваям. Я був теж в Мілані та Відні, і на власні очі бачив і гуляв, по широких і довгих пішохідних проспектах. Ви краще займіться вивченням теми урбанстики, а тоді розмовляйте на цю тему.
Andrij до Урбаніст Показати IP 3 Жовтня 2018 23:41
я живу в Швейцарии блоьше 15 лет и знаю проблему с автотранспортом в больших городах не по наслышке и не как однодневный турист-урбанист. ... для создания таких пешоходных зон нужна в городе паралельная главная дорога для авто и множество допольнительных дорог для доставки товаров в магазины, скорой помощи, пожарной и т.д. В Луцке Пропект Воли это эдинственная центральная автомобильная жила, которая не должны быть розширенна, а мечтать про трамвай можете через лет так 100 ;)))))
Лучанин Показати IP 2 Жовтня 2018 20:40
Припять( 4 гімназія біля школи таке відчуття ніби танки проїхали.Дорога на белін) Німецькі танки заїхали в місто)
Любарт Показати IP 2 Жовтня 2018 21:41
Як на мене основна проблема проспекту, яка потребує негайного вирішення - в тротуарі.Це дійсно страхіття.І навіть дуже дивно, що після таких немалих об'ємів проведених робіт по місту за останні роки, він там досі залишається в жахливому стані.Щодо проїзної частини, то її ширини цілком достатньо для комфортного руху транспорту.
Гедимін до Любарт Показати IP 2 Жовтня 2018 22:21
Пан розуміє значення слова "проспект"?
Andrij до Любарт Показати IP 2 Жовтня 2018 22:49
Це говорить людина, яка не маэ або не часто користуэться автомобiлем
Петро до Andrij Показати IP 3 Жовтня 2018 19:01
А чи потрібно їхати в центр автомобілем де немає паркомісць і ускладнений рух? Тим паче більш ніж достатньо громадського транспорту і маршруток? Може краще заборонити там рух взагалі, крім проживаючи на Волі і прилеглих вулицях?! Досвід Європи вам далекий? потрібно ср*ку на місце призначення в авто завезти, чи в магазин заїхати?
Урбаніст до Петро Показати IP 3 Жовтня 2018 20:55
Браво!!! Всетаки є адекватні люди в Луцьку. Дякую.
Andrij до Урбаніст Показати IP 3 Жовтня 2018 23:55
пересуватися пiшки по цим зруйнованим тротуарам або як шпроти iхати в напiвсправних маршрутках i бачити та чути те все сучасне бидло????!!!! - нi та ще раз нi!!!! машина i тонування скла по максимуму ))))
Andrij до Петро Показати IP 3 Жовтня 2018 23:45
громадський транспорт не зручний i навiть небезпечний, тому хто може дозволити собi авто то чому маэ собi в цьому вiдмовляти???
Євробидло Показати IP 3 Жовтня 2018 10:25
Паркувався, паркуюся і буду паркуватися там де вважаю за потрібне, і ваші закони і знаки Мені не указ. Внаглу вклинююся в потік. Впринципі ширини вулиці Мені вистачає. Якщо не виходить вклинитися то внаглу підрізаю, бо в Мене 2,5 ТДІ, і з місця взуваю любого хто рухається на 1 - 2 передачі.
Село подуріло Показати IP 3 Жовтня 2018 10:46
Кожні 3 роки як по колу завивають одну і ту тужливу пісню про реконструкцію просп. Волі. Розбавляючи паузи проектами "суперкоманд архітекторів" по спотворенню занедбаних скверів. Ще навіть експертизи немає. Років через два оголосять тендер.
Євробидло до Село подуріло Показати IP 3 Жовтня 2018 11:09
Так ти пройдися по проспекту Волі і подивися що там зробили (від 14 поверхівки до Київ майдану). Якщо ти по пр. Волі гуляєш тільки на 24 серпня і Новий РІк то сиди тихо і не тринди.
Лучанка Показати IP 3 Жовтня 2018 12:08
Аби тільки гроші списати! Через місяць два буде те саме!! Сто відсотків зроблять як небудь,аби менше потратити а більше списати! Різницю як завжди в карман чиновникам!!!
Урбаніст Показати IP 3 Жовтня 2018 15:44
Як мені вас жалко, люди. Ви живете в тому Луцьку, та начебто світу не бачите. Мрієте про розширення проспекту, навіть не знаючи до яких наслідків це призведе. В той час як у всіх розвинутих країнах звужують дороги, роблять пішохідні вулиці, займаються деавтомобілізацією, то ви думаєте що всі їздять на машинах, і інфраструктура треба тільки для машин. Ви помиляєтесь, адже на машинах їздить лише 15-25% мешканців, то чому ми мусимо віддавати 80% вулиці для машин. Неподобаються пробки? Ходи пішки, їздь ровером, користуйся громадським транспортом, як це робить вся Європа. А машина - на крайній випадок стоїть у гаражі, або на парковці, а не у дворі де мусять діти гратись, як це у нас. Ми настільки відстали від світу в плані комфортних міст, а все через те що у людей в голові совок, який ніяк не відпустить бажання понтуватись на машинах, де тільки можна. Запамятайте, що приватний автомобіль - ворог міста №1.
Andrij до Урбаніст Показати IP 3 Жовтня 2018 19:01
в Эвропе колличество авто на семью равно 2,2 , а в Украине 0,3. Подумайте что будет на дорогах если чило авто на укр. узких дорогах увеличится до эвр. уровня??????
Урбаніст до Andrij Показати IP 3 Жовтня 2018 20:51
В тому то і справа, що машина у них на крайній випадок. Вона стоїть і використовується максимум раз в тиждень. Основний спосіб пересування - це громадський транспорт, або велосипед. Я живу в ЄС вже 5 років і займаюсь тут вивченням урбаністики, так що повірте мені, я правий. А взагалі, раджу подивитись відомого урбаніста Варламова, який російською мовою все прекрасно пояснює.
Andrij до Урбаніст Показати IP 3 Жовтня 2018 23:49
я i нашою солвiною гарно володiю )))))) а автом, живучi в Эвропi бiльш за вас користуюся повсякденно i в рiк накатую майже 40.000 km.
Урбаніст до Andrij Показати IP 4 Жовтня 2018 00:18
Ну то будь-ласка, ніхто вам не заважає. Але факти - є факти, а дослідження показують що в Європі все більше і більше людей пересідають з приватного транспорту на громадський, цим самим зменшуючи пробки і стимулюючи розвиток економіки і бізнесу. Так як пішохідне місто найбільше приваблює клієнтів до малого бізнесу і економить величезні суми на обслуговуванні доріг. І Луцьку я бажаю розвиватись тільки в такому напрямку. За цим майбутнє. Я все))
! Показати IP 3 Жовтня 2018 17:55
А Козюра вже руки потирає ! Тачку змазав, чекає не дочекається ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus