USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ремонт в новобудові: скільки коштує і як не «влетіти в копієчку»*

16 Червня 2021 08:59
Побутує міф, що ремонт у новобудові – це надзвичайно дорого, адже ви купуєте голі стіни, які ще треба довести до ладу. Проте на практиці все залежить від якості виконання робіт на етапі будівництва і того, якою є «начинка» самої квартири.

Літо – не тільки пора відпусток, а й ремонтів, адже погода сприяє тому, що всі матеріали швидко сохнуть, результат скоро стає видимий і часу витрачається менше. Але часто ремонт – це й великі витрати.

Тож аби його вартість не стала неприємним сюрпризом і стресом для сімейного бюджету, про це варто подбати ще на етапі вибору квартири. Найперше, що дуже часто замінюють після придбання квартири, – вхідні двері та вікна, бо не влаштовує їх якість. Але ще під час купівлі варто з’ясовувати, які саме вікна та двері встановлено у квартирі, чи якісно і на совість, щоб не платити двічі, бо їх ціна та установка уже входять у вартість квадратного метра. Тому для чого спершу платити за неякісні вікна, а потім викладати ще купу грошей за те, щоб демонтувати їх і встановити кращі?
«Якої якості вікна та двері, мешканці оцінюють вже тоді, коли живуть у квартирі. Але це треба робити, так би мовити, «з порога», ще до придбання квартири. Ми, наприклад, впевнені у наших підрядниках, і всі вікна та двері мають сертифікати. Для нас є показником, що навіть через 5-10 років жильці не замінюють ті вікна та двері, які були на момент купівлі квартири. І це наш вибір – встановлювати якісний продукт: вікна Rehau та двері Milano. Ці бренди давно зарекомендували себе на ринку та мають гарну репутацію», – каже керівниця відділу маркетингу Будівельної компанії ЛДБК Ірина Кушпель.

Не менше уваги треба приділити й комунікаціям. Деякі забудовники лише підводять сантехніку, проводку до квартири, а там господар має все робити самотужки, або ж запрошувати майстрів. А це, відповідно, кошти за матеріали і за виконання робіт, плюс ремонт затягується. До слова, влаштування електрики та сантехніки – одні з найдорожчих і за матеріалами, і за вартістю роботи майстрів.
«Розуміючи, що клієнтам після здання будинків хочеться якнайшвидше заселитися, ми вирішили максимально підготувати квартири до ремонтів. Саме тому в квартирах ЖК «Caramel Residence» вже максимально проведено підготовчі роботи: розведено всю електрику, встановлено розетки та вимикачі. Фактично, мешканцям треба лише підібрати і закріпити люстри. Аналогічно і з сантехнікою: всі виводи до готові до встановлення відповідних приладів», – пояснюють в ЛДБК.

Ще один затратний етап, але не менш потрібний – штукатурка стін, виведення відкосів і кутів. І від того, наскільки ці роботи виконані якісно, залежить, скільки доведеться придбати мішків шпаклювальних сумішей, щоб підготувати стіни до фарбування, вкладання плитки чи поклейки шпалер.
«Ми часто пропонуємо клієнтам приходити на огляди квартир з майстрами, або ж хоча б з рівнем, щоб вони могли упевнитися , що стіни і підлога в нас уже рівні й виведені «під маячки». У наших квартирах машинна стяжка, напівсухого нанесення, яка робить її міцнішою, рівна штукатурка, рівні відкоси. Тому тут буде достатньо лише поґрунтувати і можна братися до оздоблювальних робіт: фарбувати, вкладати ламінат чи паркетну дошку, плитку. До слова, між квартирами і в підлозі – додаткова шумоізоляція. Тому ми не раз чуємо про те, що на ремонт в наших квартирах витрачають удвічі менше матеріалів і коштів, аніж в інших новобудовах», – зауважує Ірина Кушпель.
Також чимало значить, чи є можливість під час будівництва внести корективи та виконати побажання клієнта, щоб потім не витрачатися на перепланування. Не менш важливим є й питання енергоефективності.

«Дехто з клієнтів розповідає, що планує додатково утеплювати стіни зсередини, аби досягти більшої економії тепла. Однак, якщо у більшості забудовників багатоповерхівки утеплені пінополістирольними плитами завширшки 100-120 мм, то у нас вже 150 мм, тож забирати площу квартири, додатково утеплюючи стіни, в нашому житлі немає потреби», – резюмує вона.

По більш детальну інформацію щодо квартир від ЛДБК звертайтесь у відділ продажу

Телефони: (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00

Адреса: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22

Сайт: https://ldbk.com.ua/

Фейсбук: www.facebook.com/ldbk.com.ua

Інстаграм: www.instagram.com/ldbk.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus