USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ревізори луцької мерії оприлюднять висновки в п’ятницю, 13-го

11 Лютого 2009 13:20
Сьогодні, 11 лютого, експерти компанії «Тюф норд» Павло Підгаєць та Андрій Моргуль розпочали аудит виконавчих органів Луцької міськради на відповідність нормам міжнародного стандарту ISO 9000-2001. Свої висновки експерти обіцяють надати через три дні – у п’ятницю, 13 лютого, – інформує репортер «Волинських Новин».
Ознайомча нарада працівників мерії із експертами була запланована на 09.30, однак розпочалася на двадцять хвилин пізніше. Луцький міський голова Богдан Шиба відзначив, що не повинно бути зайвих управлінських ланок, які лише імітуватимуть видимість роботи. «Ми повинні перейти від інерційної радянської системи управління до нормальної демократичної», – додав пан Шиба.
За його словами, серед завдань, які стоять перед міськими чиновниками у 2009 році, – перенесення норм ISO на підприємства і організації, передусім комунальні.
Експерт Павло Підгаєць розповів, що остаточні висновки аудиту будуть надані у п’ятницю, 13 лютого. До того часу експерти ретельно перевірятимуть, наскільки надання адмінпослуг у луцькій мерії відповідають нормам системи управління якістю ISO. Наразі вже сертифіковано вісім міськвиконкомів – у Ковелі, Івано-Франківську, Макіївці, Кременчуці.
Андрій Моргуль додав, що виявлені порушення, усунуті безпосередньо під час аудиту, до звіту не вносяться.

Довідково:
Луцьк став першим обласним центром України, муніципалітет якого в грудні 2006 року отримав міжнародний сертифікат якості ISO 9001-2000. Раніше такий документ за підсумками аудиту було надано лише декільком невеликим містам України. Відповідність роботи Луцького міськвиконкому євростандартам перевіряли закордонні аудитори – експерти польської компанії TUV Rheinland INTERCERT німецького походження. Проте сертифікат, отриманий луцькою владою, дійсний лише до 9 грудня 2009 року.
Впровадження системи управління якістю ISO 9001-2000 у Луцьку – етап реалізації проекту польської фундації «Молода демократія» під милозвучною назвою «Через якість до прозорості». Головна мета проекту – обмеження корупційних явищ у публічній адміністрації у нашій країні. Фактично, було зроблено крок до зміни вже традиційного в Україні образу відвідувача міськвиконкому як «прохача» на статус «клієнта».
Зокрема у виконавчому комітеті запроваджено систему електронного обігу документів. Мається на увазі повна комп’ютеризація процесу роботи з документами, навіть використання ідентифікації різноманітних актів за допомогою штрих-кодів. Також кардинально змінено систему візуалізації приміщення виконкому, створено пункт обслуговування замовника.
Відрадно, що влада зекономила значні гроші, адже проект «…дофінансований урядами Польщі та Канади в рамках програми Польсько-Канадської Співпраці для Розвитку». Єдиним містом в Україні, яке відмовилося від «халяви», став Коростень. У цьому містечку на Житомирщині кошти на впровадження системи управління якістю навіть у міський бюджет заклали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Конкретно Показати IP 11 Лютого 2009 17:40
Оце горілочкі попють, кризової ікорки поїдять. Ну бо яке в ... ISO коли в місті крім дерибану не робиться ні so.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus