USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рейд ДАІ центром Луцька: порушують і водії, і пішоходи

5 Червня 2015 14:20
Серед порушників Правил дорожнього руху не лише водії автівок, які паркують їх у заборонених місцях, але й пішоходи, які перебігають дорогу деінде, а також водії маршрутних таксі, які створюють затори в центральній частині міста. Ці, та чимало інших порушень, вдалось виявити під час спільного чергового рейду працівників ДАІ, громадських активістів та медійників.

Нагадаємо, перша схожа акція відбулась в травні цього року. Тоді працівники ДАІ, громадські активісти та журналісти вийшли на спільне «потрулювання» за порушниками Правил дорожнього руху. Процес був цікавим, адже громадські активісти бачили більше порушників, ніж міліціонери, на них ледь не наїхали «бехою», а серед резонансних затримань – високопосадовець із СНУ імені Лесі Українки.

Цього разу активісти «озброїлись» листівками. Зі слів координатора акції Михайла Шелепа, їх вміст досить ліберальний, і головне їх завдання – агітувати серед водіїв культуру паркування та дорожнього руху.


Очільник луцького ДАІ Віктор Главічка зауважив, що робота в центральній частині міста відбувається регулярно. Як наслідок – десятки протоколів за порушення правил зупинки та стоянки. Такі дії водіїв ускладнюють рух громадського транспорту, що стає причиною заторів. Головний ДАІшник міста стверджує, що така робота приносить свої результати.

Попри це, винуватити в порушеннях винятково водіїв не варто. Віктор Главічка зауважує, що зважаючи на кількість транспортних засобів, паркувальних місць в центрі Луцька катастрофічно не вистачає:

«Якщо взяти проспект Волі, то тут дуже багато торгових закладів та офісних приміщень, які, фактично, позбавлені місць для паркування. Лише одиничні транспортні засоби мають змогу під’їхати туди і припаркуватись так, щоб не створювати аварійної ситуації чи затору».
Як і минулого разу, «полювання» на порушників розпочалось від головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі України в сторону центру міста. Слідом за очільником луцького ДАІ, активістами та журналістами їхали патрульні машини, які на місці оформляли протоколи порушникам.

Водії

Першого порушника вдалось зафіксувати буквально за декілька метрів від «лінії старту» - люксовий позашляховик Lexus зручно розмістився навпроти Rose Café, просто за пішохідним переходом.
За ним – ще декілька легковиків та бус. Зважаючи на те, що власників на місці стоянки авто не було, як нагадування під склоочисники їм залишали агітаційні листівки.
Але були й такі, кого вдалось піймати «на гарячому». Наприклад, пані на Chevrolet, яка припаркувалась в недозволеному місці. Після того, як до неї підійшов інспектор, жінка вийшла з авто, замкнула його і намагалась покинути місце порушення.
Проте її зупинив Віктор Главічка, а тому утікти від заслуженого штрафу водію не вдалось.
Проте «джек-пот» дня, безперечно, отримав водій буса Volkswagen LT: чоловік, перетнувши перехрестя і подвійну суцільну, припаркувався на зустрічній смузі, біля валютників, які торгують поблизу магазину «Панно» в центрі міста. На місце прибув патруль, який і оформив протокол за подвійне порушення Правил дорожнього руху.
Слід зауважити, що водії, здебільшого, нормально реагували на зауваження та без нарікань отримували протоколи. Комусь вдалось обійтись просто попередженням. Як, наприклад, водію чорного SkodaSuperB, який на очах начальника луцького ДАІ припаркувався відразу за пішохідним переходом біля ЦУМу.
На зауваження Віктора Главічки чоловік відповів: «Штрафуйте! Але якщо мене, то і всіх інших, хто тут стоїть». Натомість, отримавши лише попередження замість штрафу, з усмішкою сказав, що у нього сьогодні «щасливий день» і поїхав перепарковуватись.

Пішоходи

Зі слів очільника луцького ДАІ, все частіше саме пішоходи стають винуватцями ДТП. Тому активісти і ДАІшники вели профілактичну роботу і з пішоходами, яких піймали на перебіганні вулиць.
Проте жоден із порушників, не дивлячись на те, що не отримав штрафу, не визнав своєї провини. Після зауваження намагались швидко покинути місце, пояснюючи, що дуже поспішають.
Активісти кажуть, що старші люди, які таким чином порушують правила переходу дороги, подають не найкращий приклад дітям, які починають повторювати за дорослими.

Маршрутники

Зауваженнями відбувся і водій маршрутного таксі №47: чоловік зупинився для того, аби забрати пасажирів, відразу за пішохідним переходом.
Натомість, місця попереду було б досить для того, аби не створювати затору та не заважати пішоходам. Справедливості заради слід зазначити, що так роблять всі водії – зупиняються там, де стоять люди, а не там, де є місце. Саме тому на початку зупинки, що поблизу готелю «Україна» завжди ускладнений рух та багато людей, а на її кінці – пусте накриття, де не зупиняється ні транспорт, ні пасажири.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Анонім Показати IP 5 Червня 2015 14:27
Фото зірка Вадим Оксенюк продовжує працювати в ДАЇ, незважаючи на переслідування автомайданівців по замовленню ригівської мафії.
44 до Анонім Показати IP 5 Червня 2015 14:40
дідо це ти проснувся??
345 до Анонім Показати IP 6 Червня 2015 07:57
Маршрутчики це найбільші порушники, зупиняються і в другому ряду, і взагалі складається враження що ПДР не для них, перестань те іх кришувати
Anonim до Анонім Показати IP 10 Червня 2015 19:42
Вийшли 1 раз в пів року на рейд показали які ми класні пацана наштрафували людей. Ще б так патрулі по начам ходили а то страшно вийти в ночі грабують через день особливо по Волі за цим дивіться.
Лучанин до Анонім Показати IP 22 Лютого 2016 13:07
Він вже в рядах патрульних поліцейських!
Степан Бандера Показати IP 5 Червня 2015 15:09
О, і Шелеп появився на ваших новинах. За нього тре голосувати чи він теж на кормушці у вашого бабла?
Луцьк до Степан Бандера Показати IP 5 Червня 2015 15:57
це треба час щоб розібратись.Бо коли прводиться робота,однак не зачіпаючи інтереси жодного посадовця чи бізнесмена,то тяжко щось встановити.
Че Показати IP 5 Червня 2015 16:02
Робота ДАІ повинна буди не рейдами та місячниками, а щоденною. Тоді порядок буде і гроші через штрафи в бюджет підуть.
громадянин Показати IP 5 Червня 2015 16:34
Згідний з ЧЕ, це щоденна робота ДАІ. Цікаво коли Главічка навідується на Варшавський ринок, де машини стоять під знаками, перед світлофорами, на пішоходних перехрестях. Працівники ДАІ знають власників авто, але нічого не роблять. Напевне разом з журналістами легше вийти і пофотографуватись.
свідомий Показати IP 5 Червня 2015 17:34
Нічого ще трішки і будете знаходити на склі не листівки попередження а як у нормальних країнах відразу квитанції про штрафи. Тоді вже голови в писок не поховаете і з гаїшника ідіота не зробите. І ноги з дупи пройти 100 - 200 метрив не вихитаються а то позвикали чуть не на поріг заізджати а на прилеглих вулицях безлич місця для парковок.
Юр Показати IP 5 Червня 2015 17:42
В гордійчука п.м на соянці стоїть крадений Бус Форд транзит з лев ми номерами Євросоюзу
Жанна Показати IP 5 Червня 2015 17:48
Я то думаю, що таке - двійко автівок від ЦУМа до Шопена)) Так то воно так, але для того, щоб ставити знаки заборони і штрафувати, спочатку треба зробити парковки!!! І тоді, будь ласка - ловіть!! А то центр міста, а припаркуватися немає де законно (!). колись можна було на території готелю Україна, а тепер і там вивіска - для жильців. В нас все з кінця починається. На рахунок Лексуса - це Никитюк - голова земельної комісії (точно назви не скажу). Хай ще його по ловлять біля лялькового - весь час паркується на тротуарі для пішоходів, парковки йому мало біля міськради. На рахунок 47-ї. Біля школи №1 вони регулярно не зупиняються. І це в темну пору доби (18,00-20,00), коли діти зі школи їдуть. На власні очі бачила, і дзвонила - нуль.
Оксана Блищик Показати IP 5 Червня 2015 18:10
Колеги, дякую за чудовий матеріал: і повчально, і професійно!
кака Показати IP 5 Червня 2015 18:27
показуха!!!!чому главичку не люстрували????????????????
скарп Показати IP 5 Червня 2015 20:17
дай Боже ще всім такого як Главічка. Які до нього притензіі? Не порушуйте панове...
Інна Показати IP 5 Червня 2015 20:20
А сам Шелеп у своєму дворі сплюднрував газон власним автомобілем, то яке він має право виховувати інших?
111 до кака Показати IP 5 Червня 2015 21:00
ти справжній кака, Главічко за любої влади нормальна людина, а ти був кака, ним же і залишишся
????? Показати IP 5 Червня 2015 22:09
Що главічка?керівники УДАІ призначались тишком нишком. Алкаш начальник 2 тупаки зами самі їздять по місту з порушеннями.зробіть висновки за що воюємо.бідні молодики за що та кого гинуть....
мешканка Показати IP 6 Червня 2015 20:27
Люди схаменіться це звичайна показуха! Завтра буде все те саме! А ДАІ буде сидіти десь в тіньочку і пити каву! І це факт!
Ксю Показати IP 7 Червня 2015 15:10
То ДАІшники винні, що наші люди паркуються, як гандони? Культура починається з кожного! Так що позатикайтеся, бо вже геть тошно...
Кушнір Показати IP 8 Червня 2015 08:55
Які притензії до Главічки? Він під час революції на посадах не був. Автомайданівців не переслідував. Коли призначали нового керівника Луцького ДАЇ пан Главічка пройшов всі громадські слухання!!!! Якби всі керівники в органах проходили такий шлях по призначенню на посади було б дійсно дуже добре.
Лучанин Показати IP 22 Лютого 2016 13:04
Оксенюк не тільки залишився в ДАІ, а й в патрульну поліцію перебрався, робимо висновки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus