USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

У Луцьку даішники не бачать порушників, а «мажорів» - складно зловити

19 Травня 2015 12:26
Працівники ДАІ, громадські активісти та журналісти вийшли на спільне «полювання» за порушниками Правил дорожнього руху. Процес був цікавим, адже громадські активісти бачили більше порушників, ніж міліціонери, на них ледь не наїхали «бехою», а серед резонансних затримань – високопосадовець із СНУ імені Лесі Українки.

Спільний рейд працівників ДАІ, громадських активістів та журналістів центром міста, щоб виявити горе-паркувальників, відбувся сьогодні, 19-го травня.

Чимало порушників було біля головного корпусу Східноєвропейського університету імені Лесі Українки. Тут водії паркувалися на тротуарах, на пішохідному переході. Втім, даішники, на більшість з них, не могли скласти протокол, адже не було в машині водія.

Громадські активісти не давали спокою міліціонерам та щоразу вказували на нових порушників. Зокрема, показали даішникам, що позашляховик «BMW» розвертався на пішохідному переході та двічі перетнув подвійну суцільну смугу дорожньої розмітки. Аби затримати порушника – громадські активісти кинулися його наздоганяти. Водій вже припаркувався біля університету, втім, коли побачив учасників рейду, вирішив втекти. Натомість, йому перегородили шлях активісти. Водій не припиняв рух та ледь не наїхав на людей. Тим часом підійшов головний даішник Луцька Віктор Главічка й затримав порушника, склали протокол.
Зауважимо, якби не наполегливість громадських активістів – водія «бехи» міліціонери не затримали б.

Допоки розбиралися з одним водієм, повз рейдової групи швидко майнув ще один позашляховик та з тротуару «вискочив» на пішохідний перехід, а далі розвернувся в сторону центрального універмагу. Громадські активісти й тут почали бити на сполох, що дуже зухвале порушення ПДР і водія необхідно затримати.

Машину все ж зупинили, і як виявилося – це проректор з економічної та господарської роботи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Василь Подляшаник.

У коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини науковець спочатку відмовлявся від пояснень своїх дій, втім, потім усе ж сказав, що знав, що його дії наражають пішоходів на небезпеку та спричиняють аварійну ситуацію на дорозі, але пояснив: «Поважна причина».
Допомагали громадські активісти разом із журналістами ловити тих, хто паркувався на тротуарі неподалік прокуратури. Були зовсім знахабнілі водії, які лишали свої машини на зебрі.

Зауважимо, що в центрі настільки водії звикли до порушень й відчуття безвідповідальності, що допоки складали протокол на одного порушника, який зупинився на тротуарі, то на те ж місце припаркувався інший водій.

Цікавим спостереженням є те, що біля обласної прокуратури були автівки, які надто близько залишені біля пішохідного переходу, що вважається порушенням ПДР, втім, водії до свого транспорту не виходили, а відповідно - нікого не затримали.

Головний даішник Луцька Віктор Главічка розповідає, що складати протокол на авто без водія, яке припарковано неправомірно, – не можуть, нарікає на недолуге законодавство.
«Цього року відбулося 14 ДТП, причиною яких стало те, що водії не надали перевагу пішоходу. Зауважу, що ми щодня це відпрацьовуємо, але є лише дві бригади. Щодня нам приходить 4-5 повідомлень про п’яних водіїв і ми мусимо на це реагувати. Втім, цього року вже вдалося скласти приблизно 1500 протоколів щодо зупинки в неналежному для цього місці. Штрафів накладено десь на 230 тисяч гривень», - каже міліціонер.

Він додає, що ситуація покращилася б із горе-паркувальниками, якби складати протоколи можна було б на підставі фото- чи відеодоказів, втім, таку норму скасував Конституційний суду ще у 2010-му році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
ВІтя К Показати IP 19 Травня 2015 12:42
Бл*ха, а де паркуватись, оцю ахінею можуть нести тільки люди в яких нема авто, я щось не зрозумів чому біля майстерні шоколаду не можна паркуватись? до чого це?
E.O.S. до ВІтя К Показати IP 19 Травня 2015 12:56
знак там ніби позаду корпусу СНУ був, заїзджати туди взагалі заборонено.
анонімус до ВІтя К Показати IP 19 Травня 2015 14:26
коли ви купуєте собі авто то держава не забовязана постачати вас місцями для парковки запамятайте це
Анна до анонімус Показати IP 19 Травня 2015 16:48
Коли я купую авто я сплачую податки. Купую бензин за який також сплачую податки. Цим авто я користуюсь багато років тобто державі я плачу не мало коштів. В мене питання чи маю я право на відведене місце для паркування? А Ви людина яка не має авта, тому не треба ненавидіти людей які його мають.
Юра до Анна Показати IP 19 Травня 2015 20:23
Не треба ненавидіти людей які ходять по тротуарам, бо у вас мерседес
Анна до Юра Показати IP 19 Травня 2015 22:28
В мене не мерседес! а вітчизняне авто! І пішки хожу також!
анонімус до Анна Показати IP 19 Травня 2015 21:09
ніхто вас не ненавидить заспокойтесь. держава не повинна вас постачати місцями для парковки і податки тут ніпричому.
ххх до анонімус Показати IP 19 Травня 2015 21:36
Саме державні органи влади мають забезпечити парковкою автомобілістів. Це називається інфраструктура. А запитання за які кошти це вже інше. А те що податки з купівлі авто і пального мають іти на розвиток дорожньої інфраструктури до якої належать парко-місця то це беззаперечний факт. Читайте податкове законодавство.
анонімус до ххх Показати IP 19 Травня 2015 22:42
стоянки не створюються на кожне продане авто а відповідно до розвитку інфрастурктури як ви самі сказали. стоянці а торговому центру все рівно купили ви машину чи ні.
777 до ВІтя К Показати IP 20 Травня 2015 00:52
чому я можу припаркуватись без порушення завжди,правда іноді пройдусь трохи,так це корисно,а ви не можете,чи не хочите.
Я Показати IP 19 Травня 2015 12:45
Біля прокуратури 90% автомобілів стоять з порушеннями. І що...?
Справедливий Лучанин Показати IP 19 Травня 2015 12:46
Де справедливість! де порядок! де реформування ДАІ! ВЛАДО чого мовчите??? Тільки кредити вмієте просити в Європи, а віддавати їх хто буде? Не мучте українців, щось робіть, а ні, то їдіть на.уй!!!!!!!!
гість Показати IP 19 Травня 2015 12:49
А де ж в центрі паркуватися? Та, навіть, біля центру нема жоної парковки. ТЦ ЛУЦЬК -є, Сільпо - є, а місце для парковки де?
E.O.S. до гість Показати IP 19 Травня 2015 12:58
таксистів розігнати треба трохи, позаймають вічно місця собі всюди!
Українка Показати IP 19 Травня 2015 12:59
Нема до чого причепитися. Це що на благо людям забороняти паркуватися ? Дійсно, за відсутності у місті парковок безглуздо порушувати дане питання
луцьк Показати IP 19 Травня 2015 13:06
займаєтесь люди реальною х ...ю. перевірили б краще таксистів,а то через одного їздять п"яні. А в центрі реально не має де припаркувтися. Приїдеш до поліклініки з дитиною,а стати немає де,от і нарушаєш.
777 до луцьк Показати IP 20 Травня 2015 00:53
а пройтися від України,чи театру не пробували.
Анонім Показати IP 19 Травня 2015 13:14
Показуха на один день.
Лучанин Показати IP 19 Травня 2015 13:25
Хай ці правдолюби поїдуть в Київ і спитають в Порошенка як можливо бути одночасно президентом і бізнесменом.Ось і вся правда .
Павло Показати IP 19 Травня 2015 13:31
Шановні активісти і т.д і т.п. в нашому місті люди по суті змушені так паркуватись оскільки відсутні нормальні паркінги чи парко-місця, ну і автомобілі не здатні поки що зависати в повітрі. А на рахунок знаку біля СНУ то це взагалі повний ідіотизм. Оскільки це більш менш нормальне місце для паркування, а заборона там паркуватись призведе до ще більшої кількості авто на пр.Волі, як наслідок "корки". Але в нас головне піар, а решта то не наші проблеми!!!!
777 до Павло Показати IP 20 Травня 2015 00:56
або ви не знаєте міста,або просто лукавите,на Волі досить місць для парковки,просто іноді потрібно трохи пройтися,а вам ліньки.
Police Показати IP 19 Травня 2015 13:32
Ліпше б у царька Тарарая права забрали,гімнюку ще і 18 напевно немає,а знають усі ДАІшники що літає,так ще й і п'яний.Будеш довго на зебрі переходити так ще й пошле і матом накриє!!!!
КАВ до Police Показати IP 19 Травня 2015 14:11
Підтримую!Що немає де паркуватись в центрі це100%.
E.O.S. до Police Показати IP 19 Травня 2015 15:17
Хто такий??? Пи..ди дати!!!
Сергій Показати IP 19 Травня 2015 13:57
Займаються люди дійсно якоюсь дурницею.Таке враження що позлазили з діванів бо за 2000 гр працювати не хочуть.в мене дві роботи зараз щоб сім"ю прокормити і немає часу лазит по цунтру і дивитись хто де стоіть.Складаєтсья враження що в громадських організаціях одні дармоіди і піарщики ,в них же є час шлятись по центру в робочій час.
Лучанин Показати IP 19 Травня 2015 14:14
Краще б зранку біля Варшавського побігали, там бариги зазвичай в два ряди паркуються. Але ж там не попіаришся, як в центрі на камеру
Водій до Лучанин Показати IP 19 Травня 2015 16:30
Біля варшавки порушують тільки ті хто паркується в другому ряді, ну і біля зупинок та пішохідних переходів. Знак що там вісить до одного місця адже нема суцільної розмітки. Це означає що розворот дозволений. Водій не може виконати знак якого він не може побачити.
777 до Лучанин Показати IP 20 Травня 2015 00:57
а поряд порт сіті з порожнім паркінгом
Дмитро Показати IP 19 Травня 2015 15:41
Активістам знову немає чим зайнятися. Скажіть будь - ласка - чим вам заважають припарковані автівки які стоять? Так, за стоянку біля зебри - опгоджуюсь. Потрібно карати. Ви краще б щоб ловити таких "стоячих" порушників, заставили б патруль, вийти опісля 23.00, і стати десь на простпекті Волі. Ви б побачили і 150 км/год по центральній вулиці, і двойний 9а то і тройний) обгін, і пересікання двойної суцільної лінії, і не надання переваги у русі і т.д... І ви б не зловили проректора чи ще якогось науковця. Були б і п*яні за кермом, і обкурені, і на польских номерах і без документів. Повірте Мені на слово.
777 до Дмитро Показати IP 20 Травня 2015 01:05
замісь того щоб критикувати активістів,збери сам людей і зроби так,щоб не було того бардаку,про який ти пишеш. Слабо? Ото ж бо,п...ти не мішки носити.
Дмитро до 777 Показати IP 20 Травня 2015 09:30
ти гой
Просто водій до 777 Показати IP 13 Листопада 2019 12:49
А тобі слабо навчити пішоходів дорогу переходити ????? Чи може не бачив як переходять в невстановлених місцях, хоч поряд є перехід???? Чому на пішоходах не піаритесь ????
анонім Показати IP 19 Травня 2015 16:26
загнати всіх на "стройку века" шоб х...ня в голову не лізла всі раптово стали активістами не активісти а просто заздрісники )))
777 до анонім Показати IP 20 Травня 2015 01:02
ти ущербний багато настроїв,люди хочуть навести порядок в місті,бо якщо ми самі цього не зробим то ніхто нам не допоможе.
віталік каламбаха Показати IP 20 Травня 2015 23:31
дякую усім учасникам "полювання". молодці. у місті стало на піщинку справедливіше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus