USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

Реєстр військовозобов'язаних без страшилок: від чого відмовилися в новому законопроєкті

23 Січня 2024 20:02
У законопроєкті про єдиний реєстр військовозобовʼязаних не передбачаються блокування рахунків та заборона на користування майном у разі неприбуття до ТЦК.

Про це сказав народний депутат Михайло Цимбалюк в ефірі «Еспресо», передає ТСН.

«Верховна Рада вже ухвалила законопроєкт про електронний реєстр військовозобов’язаних. Він діятиме. Втім, у версії, яку ми очікуємо, не буде права керівнику ТЦК звертатись до варіанту блокування рахунків і заборони на користування його майном у разі неявки військовозобов’язаного до військкомату», – сказав Цимбалюк.

Читати ще: ТЦК більше не турбуватимуть військовозобов'язаних зайвими повістками, – Міноборони

Нардеп також розповів про інші деталі законопроєкту про єдиний реєстр військовозобовʼязаних. За його словами, у ВР очікують, що цей проєкт закону таки ухвалять.

«Йдеться про реєстр усіх військовозобовʼязаних. У базу даних буде вноситись вся інформація про громадянина. Тобто, після ухвалення Президентом цього законопроєкту ТЦК матиме право, зокрема, Міноборони як власник цього реєстру, надсилатиме в електронний кабінет повідомлення про необхідність зʼявитись до Територіального центру комплектування», – пояснив депутат.

У грудні уряд подав у Верховну Раду проект закону, яким передбачалося посилення мобілізаційних заходів та «закручування гайок» ухилянтам. Однак згодом через багато суперечливих моментів Кабмін відкликав законопроект з парламенту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
??? Показати IP 23 Січня 2024 21:02
У базу даних буде вноситись вся інформація про громадянина. //////// Постає логічне запитання, яким чином буде вноситися "вся" інформація про громадянина, якщо ніхто не давав право на її передачу?
ABC до ??? Показати IP 24 Січня 2024 00:17
Слова "громадянин" і "право" в нас вже давно не вживаються разом в одному реченні. Громадянин має зараз тільки один обов'язок: зд0хнути десь на Сході, захищаючи майно Данілових та Арахамій.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus