USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Реєстратури луцьких поліклінік не віритимуть пацієнтам без паспортів

27 Жовтня 2009 17:53

Видавати реєстраційні картки та обслуговувати пацієнтів у поліклініках міста Луцька буде проводитись лише після пред’явлення паспорту. Цим самим забезпечиться конфіденційність інформації про стан здоров’я пацієнта і наведеться порядок у обліку. Про це повідомив консультант управління охорони здоров’я з питань інформатизації Андрій Смольянінов – 27 жовтня інформує репортер «Волинських новин».
Стимулом до подібних нововведень, які луцькі чиновники від медицини обіцяють реалізувати вже до кінця цього року, став недостовірний облік лучан та використання людьми чужих карток.
«До прикладу, за даними лікувально-профілактичних закладів Луцька, дорослого населення у місті на 22 тисячі чоловік більше, ніж про це говорить міська статистика», - зауважив пан Смольянов. Така погрішність була виявлена у результаті перевірки, що провела спеціальна комісія.
За словами Андрія Смольянінова реєстрація, видача карток та обслуговування будуть можливі лише за пред’явленням документу, що засвідчує особу та вказує місце її проживання. Тому, скажімо, водійські права у цьому випадку не допоможуть.
Проте, як зазначив пан Смольянов, якщо у людини немає з собою відповідного документу, то відмовляти їй у медичній допомозі категорично забороняється. У такому випадку фіксуватимуться її дані і пізніше, коли вона принесе документи, вони занесуться до картки.
Одним з перших років нововведення стане комп’ютеризація. Адже більшість з поліклінік переважно не оснащені відповідною технікою та локальною мережею. У більшості випадків встановлення комп’ютерів пройде за власний кошт лікарні чи поліклініки.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus