USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Результат дій уряду України з протистояння кризі – важливі міжнародні домовленості, – нардеп Кирильчук

8 Травня 2009 14:00
Євросоюз високо оцінив дії Уряду по боротьбі з кризою і це дало можливість Юлії Тимошенко провести низку важливих для України переговорів. На цьому 7 травня, під час прес-конференції для ЗМІ, наголосив народний депутат України (фракція БЮТ) Євген Кирильчук,  –інформує репортер «Волинських Новин».
Уряд України, намагаючись зменшити наслідки світової економічної кризи, за словами пана Кирильчука, провів чимало заходів і навіть був змушений прийняти кілька непопулярних рішень. Однак їхніми наслідками стало вигідні для України домовленості на міжнародних переговорах.
Один із найбільших позитивів – ЄБРР має намір інвестувати 220 мільйонів євро в розвиток АПК України, зокрема на вирощування зернових, соняшника, виробництво олії, у молочну промисловість. А Світовий банк 7 квітня схвалив рішення виділення кредиту 400 мільйонів доларів за програмою «Поліпшення автомобільних доріг і безпеки руху».
Успішно пройшли переговори Юлії Тимошенко з Японією щодо енергозбереження. Японія готова надати і технології, і кошти  (а це 3,5 мільярда гривень) за квоти на викиди вуглецю в атмосферу. Для виконання цієї програми потрібно 5 років.
Також підписана угода з Євросоюзом щодо реконструкції ГТС України. Причому підписи поставили банки, які будуть фінансувати цей об’ємний проект. Росія також дала згоду стати учасником цього проекту. Головна умова для всіх підписантів – ГТС залишається власністю лише України.
Окрім того, попри те, що Росія будь-яке питання переводить у політичну площину, керівник уряду України провела переговори з прем’єром РФ, де передбачено низку вигідних для України угод, зокрема про постачання в Україну ядерного палива на 2009-2010 роки. До 15 травня на обговорення буде винесено проект 10-річного контракту співробітництва в ядерній енергетиці Росії і України.
Ще Юлія Тимошенко домовилася про закачування у травні сотень мільйонів метрів кубічних газу в нашу ГТС. Разом із тим РФ не буде виставляти штрафних санкція за недобір газу, Україна платитиме лише за спожитий газ. А розрахунки за газ в другому кварталі вже ведуть не по 320, а по 270 доларів за тисячу «кубів» блакитного палива.
Окрім того, Україна пообіцяла підтримку Росії для вступу в СОТ та брати участь в створенні Міжнародного центру збагачення урану в Астані, а Росія долучиться до будівництва нових енергоблоків в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 8 Травня 2009 14:28
цей совковий глитай вже давно мав бути в будинку пристарілих
Анонім Показати IP 8 Травня 2009 16:17
Згоден з тобою "дідо"!Тільки спочатку хай відвідає нари в сізо!А про статтю скажу так .Нам [вирізано - цензура]на той євросоюз!Хай він поживе у нас той євросоюз , то і взнає справжню суть і результати бютівської антикризової боротьби!А це [вирізано - цензура]на прізвище кирильчук хай не пускає старечу слину по різних пресконференціях ,а вивчить "Отче наш" , піде до церкви і відмолює свої ГРІХИ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus