USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

РФ готує десантно-штурмові бригади для висадки в тил ліній оборони ЗСУ, – ISW

14 Січня 2024 09:36
Кадрові війська РФ формують десантно-штурмові бригади для десантування і розвідки в тилу українських ліній оборони.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Інститут вивчення війни, схожі підрозділи діяли під час радянської інтервенції в Афганістані. За словами російських джерел, такі бригади у складі наземних з’єднань зможуть проводити десантування в ближньому тилу України без парашутів. Ймовірно, це будуть спроби висадки з гелікоптерів для швидкого розгортання особового складу, як це було під час початкових боїв за аеропорт «Гостомель» під Києвом 24 лютого 2022 року.

Як зазначають, на Запорізькому напрямку вже діє такий підрозділ – 49-та окрема десантно-штурмова бригада (ДШБ) у складі 58-ї загальновійськової армії (Південний військовий округ). ДШБ існують у сучасній армії РФ в складі Повітряно-десантних військ, тому їхні сухопутні формування цілком можуть намагатися створити такі групи.

Читати ще: ЗСУ розширюють плацдарм на Херсонському напрямку, – Генштаб

Аналітики спостерігали за випадками формування розвідувально-штурмових бригад у складі загальновійськових формувань і дійшли висновку, що створення спеціалізованих формувань має відповісти на конкретні тактичні виклики, з якими окупанти наразі стикаються в Україні.

«Однак розгортання десантно-штурмових бригад, ізольоване від ширшої структури сил повітряно-десантних військ, імовірно, означатиме, що ці спеціалізовані бригади будуть використовувати як ще один засіб для проведення виснажливих фронтових атак під керівництвом піхоти на українські укріплені позиції в короткостроковій перспективі», – пояснюють експерти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus