USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

В ISW назвали мотив розміщення Росією ядерної зброї в Білорусі

17 Червня 2023 14:21
Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що розміщення російської тактичної ядерної зброї в Білорусі є частиною давніх зусиль РФ зі зміцнення де-факто військового контролю над Білоруссю.

Про це повідомляє Кореспондент.

Як зазначається, 16 червня російський диктатор Володимир Путін оголосив, що Росія переправила перші тактичні ядерні боєголовки до Білорусі.

За його словами, до кінця 2023 року Збройні сили РФ розгорнуть весь обсяг запланованих поставок тактичних ядерних боєголовок в Білорусі.

Нагадаємо, Нагадаємо, 25 травня міністри оборони Росії та Білорусі Сергій Шойгу та Віктор Хренін підписали документи про розміщення на території республіки російської нестратегічної ядерної зброї. Зі слів президента Казахстану, те, що Росія і Білорусь створюють так звану Союзну державу з єдиним політичним, військовим, економічним простором і однією ядерною зброєю на двох, становить певну проблему для інших держав Євразійського економічного союзу.

Володимир Путін заявив, що Росія, яка збереже контроль над тактичною ядерною зброєю, почне розміщувати її в Білорусі після того, як будуть готові спеціальні сховища для її зберігання.

14 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна почала отримувати російську тактичну ядерну зброю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українка Показати IP 17 Червня 2023 15:20
Таракан здав білорусь, а москалі керують там як вдома. Ядерну дубинку привезли, щоб Укиаїну і Європу лякати. На жаль, така правда((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus