USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

РФ таємно розмістила в Криму МіГ-31. Чи готуватися українцям до тривог

20 Жовтня 2023 11:35
Російські загарбники раптово розмістили на аеродромі «Бельбек» (Крим) мінімум чотири літаки МіГ-31. Як зафіксував супутник, вони стоять на відкритих стоянках, прикриті бар’єрами, щоб зменшити можливий розліт уламків у разі «прильоту».

Як повідомляє Defense Express, раптова поява МіГ-31 в Бельбеку цілком корелює з наміром РФ почати патрулювання над Чорним морем літаків-носіїв аеробалістичних ракет «Кинжал». Але з іншої сторони, ці супутникові знімки не дають чіткого розуміння, яку ж саме модифікацію розмістили окупанти в Криму.

«Оскільки тут може йтися і про МіГ-31К, власне носія ракет «Кинжал». І таким чином «Бельбек» може бути новим майданчиком, або для виконання демонстративних польотів, що можуть супроводжуватись оголошенням тривог по всій території України», – пише видання.

Проте у Крим могли перебазувати модифікацію МіГ-31БМ – перехоплювач, що може використовувати ракети «повітря-повітря» типу Р-37М з дальністю пуску орієнтовно 200 кілометрів. В цих літаків може бути дещо інше завдання – перешкоджати ракетним ударам Сил оборони України по військових об’єктах в тимчасово окупованому Криму, з використанням дозвукових крилатих ракет типів «Нептун», Storm Shadow та SCALP-EG.

Читати ще: Аналітики розкрили, як ЗСУ зайняли лівий берег Херсонської області

Днями російський диктатор Володимир Путін заявив, що винищувачі МіГ-31, які є носієм ракет «Кинджал», патрулюватимуть Чорне море. Ці літаки вже перебувають в окупованому Криму.

Начальниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що ці слова Путіна – більше тиск на населення південних регіонів та намагання налякати людей. Вона зауважила, що в разі зльоту МіГ-31К тривогу оголошують по всій країні, тому «з якого рубежу вони будуть заходити на удар, не так принципово».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus