USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку річку роками забруднюють стічними водами

20 Березня 2016 17:14
У районі луцької дитячої залізниці у річку Сапалаївку стікають відходи із елітних будинків.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили мешканці.

З їх слів, у районі парку, через який пролягає колія дитячої залізниці, в річку Сапалаївка стікають різного роду відходи з так званих «гарних палаців», як автор допису називає великогабаритні приватні будинки.

«Це все тече через місто, ну і потім потрапляє в Стир», - резюмують лучани.

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що 11 квітня 2014 року в Луцьку відбувся «передвеликодній» суботник. Тоді лучани «наводили марафет» на території біля річки Сапалаївка, що поряд із дитячою залізницею. Працівник Волинської обласної станції переливання крові Іван Бабенко, який взяв участь у суботнику, також акцентував увагу на проблемі стічних вод:

«Прибираємо добровільно, ніхто нас не змушує. Хочемо перед Пасхою навести порядок, аби гарно було. Але он, бачите - каналізація стікає просто в річку. То з отих «невеличких» будиночків», - наголосив співрозмовник, і вказав рукою на розкішні садиби на правому березі річки.

Як бачимо, минуло два роки, однак ситуація так і не змінилась на краще.

Інформаційне агентство Волинські Новини триматиме ситуацію на контролі. Однак, зважаючи на те, що у вихідний день офіційні установи міста не працюють, очікуйте на офіційні коментарі протягом тижня.

Довідково:

Луцька дитяча залізниця — установа позашкільної освіти та профорієнтації дітей у місті Луцьк, Волинська область. Протяжність становить 1,5 км, проїзд триває біля 7 хв., що робить Луцьку ДЗ однією з найменших в Україні. Розташована на правому березі річки Сапалаївки (Яровиці), частково проходячи через територію Луцького ботанічного саду. Оскільки колія знаходиться на березі річки, її періодично затоплює під час повеней і злив, тоді курсування потягів скасовується.
Фото - з архіву Інформаційного агенства Волинські Новини та користувача користувач соцмережі ВКонтакте Андрія Ігоровича
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Андрій Показати IP 20 Березня 2016 18:50
Біля 9 школи річка смердить конкретно. На щастя, не у всіх модних будинках по вул. Клима Савури живуть люди, бо було б гірше
папан Показати IP 20 Березня 2016 19:14
дом"яри повистроювали а каналізіцію не можуть собі зробити ХОХЛЯРИ
ВОВК Показати IP 20 Березня 2016 20:06
ЗАМУРУВАТИ СТІЧНІ ТРУБИ І ХАЙ ЗАДИХАЮТЬСЯ У СВОЄМУ Л@ЙНІ.
аня Показати IP 20 Березня 2016 20:34
я вже давно про це знаю і в цьому районі люди знають. але тим крутеликам наплювати на все аби їм добре було- такі у нас людишки!
Іван Показати IP 20 Березня 2016 22:01
штраф кожному хто зливає відходи і в додачу вмачати мордою в сапалаївку!
Наг Показати IP 21 Березня 2016 08:39
Сжечь!
Анонім Показати IP 21 Березня 2016 09:09
Полішуки...хочуть гарно жити:сміття сусідові...а сам у европу...
Клоун до Анонім Показати IP 21 Березня 2016 10:53
Поліщуки такі вілли в центрі Луцька не будують. Будують, як раз, твої брати-***ноїди "корінні лучани". Заїдь на Полісся і подивись на "вилизані" обійстя поліщуків, - хай подвір"я небагаті, але у 90% відсотків господарів там чистота.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus