USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що таке багор і як прибирають «стратегічні об’єкти» у Луцьку. РЕПОРТАЖ

11 Квітня 2014 11:30
У Луцьку – «передвеликодній» суботник. Цього разу лучани «наводять марафет» на території біля річки Сапалаївка, що поряд із дитячою залізницею.

Екологічна акція з санітарного прибирання прибережної водоохоронної зони річки Сапалаївка та під’їзної залізничної колії дитячої залізниці в районі вулиць Шопена – Задворецької відбувається сьогодні, 11 квітня.

Захід розпочався із збору учасників біля «Мосту закоханих» о 9:00.

Згодом усі добровольці у боротьбі за чистоту узяли в руки «екологічну зброю»: граблі, лопати, рукавиці та рушили до своїх ділянок роботи. До слова, на балансі кожної організації – закріплені певні межі території прибирання.

На березі річки – усміхнений чоловік. Він, тримаючи довгу палицю з гачком у руках, щось виловлює із річки.

«Багато хто вважає, що це я так рибу ловлю. Але цей дивакуватий «дрючок» називається багор. Його використовують для того, аби виловлювати з водойми сміття. Також пожежники користуються цією штукою під час пожеж», - розповідає лучанин.
Працівник Волинської обласної станції переливання крові Іван Бабенко бере участь у суботниках уже не вперше. Каже, що такі заходи міськрада проходить двічі на рік.

«Прибираємо добровільно, ніхто нас не змушує. Хочемо перед Пасхою навести порядок, аби гарно було. Але он, бачите - каналізація стікає прямо в річку. То з отих «невеличких» будиночків», - наголошує співрозмовник і вказує рукою на розкішні садиби на праовму березі речки.
Далі «по курсу» - локомотив дитячої залізниці.

«Не фотографуйте, бо то стратегічний об’єкт. От побачать москалі, що у нас тут робиться, та й знатимуть наші секрети. Хоча… Як почнеться війна, приходьте до нас – тут вас ніхто не дістане», - жартує один із робітників.

У купі сміття - табличка з написом «Слава жовтню».
«Батьку, та викиньте Ви нарешті ті таблички», - звернулась до кремезного чоловіка у кепці дівчина.

Як пояснили учасники акції, робота «кипітиме» до вечора.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
4124 Показати IP 11 Квітня 2014 11:50
нехай власники маєтків які розташовані біля Сапалаївки заплатять людям і вони поприбирають...ато на.....ли а ви малий народ прибирайте!!!!!
111 до 4124 Показати IP 11 Квітня 2014 15:35
сумніваюсь що власники тих маєтків викидали до річки сміття. це менталітет наш такий - насвинячити...іі так залишити
Горохівець Показати IP 11 Квітня 2014 12:15
Не паліть ці маєтки, бо буде ще і купа згарища.
Андрій Показати IP 11 Квітня 2014 18:22
Правосеки разберитесь с канализацией! Или слабо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus