USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рік люстрації в цифрах: ГО оприлюднила дані

31 Грудня 2015 09:44
860 чиновників, які потрапили під дію закону про очищення влади, звільнили у 2015-му році. Цих осіб внесли до Державного реєстру Мін'юсту із забороною займати посади протягом 10 років.

Водночас, 2557 осіб внесено до Реєстру осіб, що підлягають люстрації за 9 місяців роботи. Їм усім заборонено займати посади протягом 10 років.

Про це повідомляє Громадський люстраційний комітет на своїй сторінці у Фейсбуці.

3 спроби скасувати Закон «Про очищення влади» вдалося зупинити (через Венеційську комісію і Конституційний суд).

13 змін до Закону були зареєстровані в парламенті. Парламент підтримав 1 проект змін.

2557 осіб внесено до Реєстру осіб, що підлягають люстрації за 9 місяців роботи. Їі усім заборонено займати посади протягом 10 років:http://lku.org.ua/registry/dashboard

860 осіб звільнено безпосередньо за Законом з внесенням до Державного реєстру Мін’юсту. Їм також заборонено займати посади протягом 10 років: http://lustration.minjust.gov.ua/register

42 висоокопосадовця були звільнені з нашого ТОП-50 «недолюстрованих»: http://lku.org.ua/press_articles/380

3 з них були звільнені протягом останнього місяця після річної боротьби: екс-заступник Міністра внутрішніх справ, перший заступник керівники Національої поліції Василь Паскал, начальник київської міліції Олександр Терещук, Командувач сухопутних військ Збройних сил України Анатолій Пушняков.

21 народний депутат чинного VIII скликання підлягають люстраційни заборонам: http://lku.org.ua/press_articles/399

44 сторінки займає звіт Громадського люстраційного комітету за перший рік люстрації в Україні:http://lku.org.ua/uploa…/file/1159/Lustration_1_year__3_.pdf

Більше 30 жуналістських розслідувань Громадської ради з питань люстрації викрили порушення закону про люстрацію та корупцію високопосадовцями.

2 петиції ініційовані в 2015 році переходять з нами в новий 2016 рік: за звільнення Авакова (https://itd.rada.gov.ua/petitions/Petition/Index/1007) і звільнення суддів Конституційного суду, які брали участь у злочинній змові з Януковичем з метою узурпації влади.

Нагадаємо, Інформаційне агенство Волинські Новини писало про те, що на Волині скоротили більше 100 прокурорів – з них 86 посад оперативних працівників та 35 – державних службовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus