USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Рік після Іловайська для волинянина, який вижив: «воював там і «воюю» тут»

29 Серпня 2015 17:07
Іловайська трагедія – навіки вкарбувалася в сторінки історії України болем цілого народу. Ті, кому вдалося вижити, не завжди відчувають спокій і вдома.

Сьогодні, 29-го серпня, у Палаці культури міста Луцька відбувся тематичний захід пам’яті загиблих воїнів АТО.

Героїзм та самопожертва українських воїнів не повинні залишитися забутими, наголошують організатори заходу, вічна пам’ять тим, хто ціною власного життя, захищав територіальну цілісність та незалежність нашої держави.

«Я був організатором цього заходу, приємно те, що більшість людей радо відгукнулися допомогти його організувати: і духовенство, і керівництво Палацу культури й музичні школи - всі-всі, до кого ми зверталися. Втім, було у нас трохи труднощів з губернатором, але вдалося все владнати», - розповідає голова Луцької районної спілки учасників АТО Віталій Пудлік.

Прийшов на вечір пам’яті і учасник АТО Микола Денисюк, який знає про «іловайське пекло» не з розповідей, а з власного досвіду. Тепер, каже волинянин, доводиться тут, в тилу, воювати із бюрократичною машину.

«Зараз є величезна проблема із оформленням допомоги, яку передбачила держава, та місцевими органами самоврядування, адже доводиться з папірцями по декілька разів ходити в одні і ті ж двері, а ще черги, та некомпетентність працівників, які не можуть за один раз назвати, які потрібно папери принести. Воював там і «воюю» тут.

Щодо котла, то шлях звідти був дуже важким, багато хлопців не повернулися додому. Тоді я був поранений, мене взяли у полон, втім, пощастило й через три дні мене на когось обміняли. На війні я пробув 2,5 місяця, але цей час нічим не виміряти…», - каже із сумом Микола Денисюк.
Ще один волинянин учасник АТО Сергій Римарчук у цей день згадує про своїх полеглих побратимів з великою тугою та пригадує несправедливості війни.

«Одного разу ми зловили «сєпара», він був при званні. У нього знайшли планшет, на якому той мав усю інформацію про нас, зокрема про наш маршрут - звідки й куди ми мали рухатися, в також про те, яка у нас є зброя, одним словом – все про нас знав. Насправді, це дуже образливо, що нас здавали, адже багато хлопців полягли…», - пригадує воїн.
Зауважимо, що загиблих волинян у «іловайській» трагедії сьогодні вшановують в усіх куточках області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus