USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ветерани АТО пікетують Адміністрацію Президента

1 Лютого 2016 12:44
Пікетники оточили Адміністрацію Президента і вимагають покарати винних у "котлі" під Іловайськом, - інформує Кореспондент.

Учасники АТО і кілька десятків активістів вийшли на мітинг у центрі Києва з вимогою до президента Петра Порошенка покарати винних за Іловайський "котел" і усунути від виконання обов'язків начальника Генерального штабу Віктора Муженка, - передає НБН.

"У нас протестна акція, Іловайськ пам'ятаєте? Ми стукаємо і звертаємося до військової прокуратури, вони кажуть, що розслідують. Тільки президент може прибрати це штабне керівництво", - заявив голова об'єднання "Іловайське братство" Тарас Костанчук.

До слова, Іловайська трагедія особливо зачепила Волинь, адже в операції брала участь 51-а механізована бригада, в якій служили волиняни, бійці спецроти "Світязь", а також чимало волинян у складі добровольчих батальйонів.

ЧИТАТИ ЩЕ: "ЗЕЛЕНИЙ КОРИДОР" ЧИ М’ЯСОРУБКА: ЯК ВОЛИНЯНИ ВИХОДИЛИ З-ПІД ІЛОВАЙСЬКА

Мітингувальники зібралися на Майдані Незалежності, після чого вирушили на вулицю Банкову до Адміністрації президента. Вони вимагають від президента об'єктивного розслідування Іловайських вересневих подій 2014 року.

"Ми не дамо забути. Додайте ще десятки добровольців, які не були зареєстровані. Наша мета - суспільство має пам'ятати своїх героїв і негідників. У будь-якій країні за підозрою. Усунути керівника Генштабу Муженка. Гелетей, Назаров, генерал Литвин, який відкрив кордони і втік", - сказав Костанчук.

Активісти оточили Адміністрацію президента і заблокували всі виходи з будівлі.

"Ми зараз умовно заблокуємо всі виходи адміністрації президента. Ми це зробимо символічно, ми хочемо показати, що ми зможемо це зробити", - додав він.


Нагадаємо, наприкінці серпня 2014 року в Іловайську на Донеччині в оточенні опинилися кілька тисяч українських військових як із частин ЗСУ, так і з добровольчих батальйонів. «Іловайський котел» у наших літописах залишиться як величезна трагедія і водночас – приклад героїзму і самовіддачі тих людей, які, попрощавшись із життям, дивом повернулися додому живими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 1 Лютого 2016 13:33
Пікетуй не пікетуй все одно получиш ...
Учасник АТО (Волинь) Показати IP 1 Лютого 2016 13:54
Підтримую пікетувальників! Так тримати!!!
українка Показати IP 1 Лютого 2016 14:33
Допоможи, Всевишній, цим мужнім військовим добитися правди, яка всім добре відома і у всіх на очах!
Тарас Чурило Показати IP 1 Лютого 2016 16:11
З АТОшниками жартувати не варто
Ірина Таран Показати IP 1 Лютого 2016 16:12
Це просто знущання над нашими захисниками, коли треба було вони виконали свій обовязок, а де зараз державні гарантії?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus