USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Рішення про поновлення Вусенко - незаконне, – головний юрист Луцькради

5 Липня 2017 18:20
Юристи Луцької міської ради кажуть, що рішення апеляційного суду щодо поновлення на посаді екс-секретаря ради Юлії Вусенко незаконне і, відповідно до чинного законодавства, поновлювати її на посаді мають депутати міської ради під час сесії, які, власне, її і призначали.

Як розповів начальник юридичного управління Андрій Максим’як, наразі рішення суду в міську раду не надійшло. Відтак, лише після того, як міська рада отримає повний текст постанови, буде вивчене питання щодо подання касаційної скарги.

Проте, як зауважує чиновник, посада секретаря є виборною. А враховуючи, що обрання секретаря відбувалось рішенням більшості депутатів ради, то, відповідно до законодавства, поновлення має відбуватись за таким же механізмом.

«У нашій апеляційній скарзі ми зазначали про скасування постанови Луцького міськрайонного суду повністю, бо вважаємо, що воно не відповідає вимогам законодавства. З рішенням апеляційного суду ми не погоджуємось, адже вважаємо рішення, яким припинили повноваження Юлії Вусенко, і те, яким обрали Ігоря Поліщука, – законними», – наголосив Максим’як.


4 липня апеляційний суд практично без судового процесу задовольнив позовні вимоги звільненої депутатами екс-секретаря Луцької міськради Юлії Вусенко: спочатку суд не збирався реєструвати апеляційні скарги її опонентів, а під час слухання справи просто «забував» про них. Своєю чергою, депутат Григорій Пустовіт зауважив, «якщо суд триває 15 хвилин - це не суд, а фарс». Адже саме стільки часу вистачило львівським суддям, аби винести рішення. Цю ж думку поділяє і депутат Ігор Поліщук, який розповів, що весь процес був імітацією: під час так званого розгляду справи в головуючого вже був готовий повний текст рішення суду, тобто справа була вирішена ще до засідання. Хоча адвокатам і сказали, що повний текст буде готовий тільки в четвер.

А голова Волинської облради Ігор Палиця пояснив, що таким чином за вказівкою обраних осіб залякані суди замість народу обирають, хто керуватиме містом. Натомість всіх, хто намагається протистояти узурпації, називають російськими провокаторами та колаборантами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Кірик Показати IP 5 Липня 2017 19:17
От мотає ту весенко, не може заспокоїтись, якби ж то до роботи так рвалась, і де вона на наші голови взялась.
Студент Показати IP 5 Липня 2017 19:41
Вусенко в мене викладала минулого року. Зверхня, цинічна, на пари не ходила. Якщо правитиме містом, то йому кінець.
сам по собi Показати IP 5 Липня 2017 20:23
хоч би рішення суду почитали, а то...наробили галасу
Тата Показати IP 5 Липня 2017 20:47
Шановні представники партії УКРОП!!! Не можна так! Люди обрали ВАС!!!! Вірять саме ВАМ! Надіються на ВАС!!! На те що саме ВИ зміните наше місто, після стількох років розкрадання, наглого викуповування і знищення підприємств, земель і т.д. Мало того що царі придумали недолугу пропорційну систему, яка і розрахована щоб в міськраду проникали мерзотні вусенки! і хоч у ВАС найбільша фракція у міській раді ви віддали посаду секретаря чорті кому! Отримали шанс стати в. о. міського голови і знову віддали посаду! Так, ВИ інтелигентні, мудрі, законослухняні, але не дозвольте, щоби місто попало знову до рук цих злодіїв! ми обирали ВАС!!!!!!!Не зраджуйте! Не відступайтесь!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus