USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Рівень злочинності на території Луцької громади зріс

30 Серпня 2023 19:01
Інформацію керівника Луцької окружної прокуратури щодо стану законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадської безпеки і порядку та результати діяльності на території Луцької міської територіальної громади за I півріччя 2023 року заслухали 30 серпня під час сесії Луцької міської ради.

Виконувач обов’язків керівника Луцької окружної прокуратури Олександр Олішкевич розповів, що протягом звітного періоду вдалося досягти зменшення кількості вчинених злочинів окремих категорій і суттєво підвищити рівень їх розкриття.

Упродовж шести місяців 2023 року на 61,5% зменшено вчинення крадіжок із квартир, на 36,4% – з автомобілів.

На 14,3% менше вчинено грабежів. Відсутні факти вчинення зґвалтувань.

Також на 30,4% зменшено незаконних порубок і незаконного зберігання, збуту лісу. І на 36,4% зменшено незаконних заволодінь транспортних засобів.

Суттєво знизилася кількість кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми, – на 47,8%.

Проте загалом рівень злочинності порівняно з минулими роками зріс.

На 66,7% виявлено більше злочинів за фактами незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

На 87,9% збільшилася кількість облікованих у Луцькому районі кримінальних правопорушень. Наприклад, збільшилася кількість вчинених особливо тяжких злочинів, більш як удвічі – тяжких злочинів, на 51,9% – нетяжких злочинів.

Протягом першого півріччя вчинено шість умисних вбивств.

За шість місяців цього року Луцька окружна прокуратура у 16 кримінальних провадженнях скерувала до суду обвинувальні акти про ухилення військовозобов’язаними від призову за мобілізацією.

Загалом упродовж першого півріччя 2023 року до Луцької окружної прокуратури надійшло 491 звернення громадян, із яких вирішено – 343, направлено до інших відомств для вирішення – 136, повернуто заявникам або залишено без розгляду – одне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus