USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рівняни відкрили в Україні 5 «друкарень» для виготовлення фальшивих паспортів ЄС

12 Жовтня 2020 11:33
Контррозвідники Служби безпеки України викрили протиправну діяльність міжрегіональної групи, учасники якої підробляли і продавали паспорти громадян країн Євросоюзу.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише Корреспондент.

За попередніми даними, в групу входили рівнянин і двоє мешканців Рівненщини. Діяли зловмисники під прикриттям агентства з підбору персоналу для роботи в європейських країнах. Для охочих працевлаштуватися за кордоном ділки виготовляли «липові» ID-карти резидентів країн Східної Європи і видавали їх за офіційні документи.

Для виготовлення фальшивок вони облаштували п’ять підпільних «друкарень» у приватних будинках у Львові, Дрогобичі та населених пунктах Рівненської області. Вартість комплекту підроблених документів становила від 300 євро.
Під час обшуків за адресами проживання і реєстрації учасників групи виявлена чорнова документація, банківські картки та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності, а також оргтехніка, яку використовували для виготовлення фальшивок.

Розслідування проводиться за статтями про незаконне переправлення осіб через державний кордон України та підробка документів, печаток, штампів, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів (ч. 2 ст. 332, ч. 2 ст. 358 КК України).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus