USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Різдво у Луцьку: молитви за перемогу та утвердження миру

7 Січня 2015 15:15
Побажання мирного неба та подяки за підтримку українського війська – Різдво Христове у Луцьку святкували, сподіваючись на те, що новий рік закриє трагічну сторінку в історії України.

Сотні лучан зібралися, аби зустріти одне із найбільших свят християн у Свято-Троїцькому соборі у Луцьку 7 січня, де відбулася божественна літургія.

Під час богослужіння зачитали різдвяне послання патріарха Філарета. У посланні, зокрема, йшлося про те, що, якщо тепер немає миру та на сході України триває ненависть та неоголошена війна, люди ворогують між собою, то це тому, що християни не сприймають миру Христового, не хочуть жити по-правді, говорять на увесь світ неправду.



Ісус Христос назвав основним законом його божественного вчення любов, він є зразком любові та заповідав нам наслідувати його. Якщо серед людей пануватиме добра воля, а не зла, якщо вони турбуватимуться не стільки про себе, скільки про своїх ближніх, тоді вони зрозуміють,що любов – це те дорогоцінне багатство, яке піду з нами у вічність, - йдеться у посланні. Патріарх наголошує, що нині є одна думка та бажання – щоб в Україні утвердився мир, але не будь-який мир, тобто, мир несправедливий, у неволі та в рабстві – прагнення до миру не заперечує рішучості захищати свою землю від іноплемінників та внутрішніх ворогів. Філарет закликав помолитися за перемогу над видимими та невидимими ворогами, щоб панував мир в Україні та в усьому світі. Ознакою любові до ближнього він назвав жертовність народу та любов його до України. З Різдвом Христовим та Новим роком він привітав не лише усіх християн України та інших країн, а й Збройні Сили України та добровольчі батальйони, які захищають українську землю на Донбасі.



Митрополит Луцький та Волинський Михаїл привітав вірян із Днем народження Ісуса Христа, зауваживши, що у таке свято у храм потрібно приносити подарунки, а найкращим подарунком від християнина є чисте та щире серце, безгрішна душа, добрі помисли. Прийшовши з цими дарами до бога люди виправдовують своє життя на землі із вдячністю до того, що Бог прийшов у цей світ.

Він наголосив, що Різдво Христове – свято радості, натхнення, віри у те, що усе буде добре, адже Господь перемагає усіляке зло та неправду. Митрополит нагадав, що правда на нашому боці, тож вона переможе. Від вірян, з його слів, вимагається лише одне – праведне християнське життя. Він побажав лучанам, надихнувшись різдвяними святами, вірити, що 2015 рік від Різдва Христового буде добрим та успішним.



«Пам’ятайте, що з нами Бог, з нами правда. А якщо з нами Бог, то хто проти нас?», - звернувся до прихожан митрополит.



Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик висловив сподівання, що цього року на українську землю прийде спокій та єднання та впевненість у тому, що цього року ми зможемо закрити трагічну сторінку в житті України. Він подякував усім, хто торік та нині робив благі справи для того, щоб мир прийшов на українську землю. Голова ОДА, вручивши вітальний адрес Михаїлу, подякував церкві за допомогу, яку та надає військовим, родинам загиблих та тих, хто захищає свободу та незалежність України на сході.



Луцький міський голова Микола Романюк привітав присутніх із величним святом, побажавши їм мирного неба. Він зауважив, що лише торік кожен українець почав замислюватися над словом «мир», і нині усі просять Бога, щоб він якнайшвидше настав на українській землі. Подякувавши за підтримку українських вояків, міський голова визнав – якби не народ, Україна не мала б такої армії, як сьогодні.



Насамкінець митрополит Михаїл разом із представниками духовенства закликав усіх вірян спільно поспівати колядок. Як пожартував владика, у святкові дні колядування – основний спосіб поповнити родинний бюджет для українців.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Штефан, Луцьк Показати IP 7 Січня 2015 16:03
Тільки не за таку перемогу як під Іловайськом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus