USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Різдвяна пісня «Тиха ніч, свята ніч» - у спадку ЮНЕСКО

23 Березня 2011 15:55
Різдвяна пісня «Тиха ніч, свята ніч» (« Silent Night») включена в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомив Католицький оглядач .

Різдвяна пісня «Тиха ніч, свята ніч» (« Silent Night») включена в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, повідомила 22 березня німецька редакція Радіо «Ватикан». Про це було оголошено на прес-конференції у Відні.


Відома різдвяна пісня внесла «значний вклад в збереження культурної різноманітності», повідомляють австрійські ЗМІ.


Знаменита пісня була написана 24 грудня 1818 р. в Різдвяний Святвечір в австрійському селі Оберндорф під Зальцбургом. Її текст написав священик церкви св. Миколая Йозеф Мор, а музику органіст Франц Грубер. Прем'єра гімну відбулася того ж дня на урочистій Різдвяній Літургії.


За однією з легенд, пісня, яку легко можна співати а-капела або під гітару, створювалася в поспіху, тому що миші прогризли міхи церковного органу.


Пісня широко поширилася по Європі, в німецьких церковних пісенних збірках вона з'явилася в 1831 р., причому в них значилося, що «автори тексту і музики невідомі». Авторство пісні вдалося остаточно встановити лише в 1854 р.
На початку XX ст. церква в Оберндорфі була зруйнована повінню. Нині на її місці споруджена невелика капличка, а в сусідньому будинку відкритий «Музей Тихої ночі». Найстаріша з авторських партитур (близько 1820 р.), що збереглися, зберігається в зальцбургському музеї «Кароліно-Августеум».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus