USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У світі різко скоротилася смертність від СНІДу, – ООН

16 Липня 2019 16:48
У 2018 року ВІЛ-інфекцію діагностували в майже 1,7 млн ​​осіб. Це на 16% менше, ніж у 2010 році. Померло близько 770 тисяч осіб, що на третину менше, ніж у 2010 році. Про це йдеться в доповіді Об'єднаної програми ООН по ВІЛ / СНІД (UNAIDS), передає Кореспондент.

Зазначено, що скорочення смертності пов'язане з підвищенням доступності лікування, у першу чергу в Східній і Південній Африці.

Одночасно в Східній Європі і Центральній Азії смертність від СНІДу за той же період зросла на 5%, а на Близькому Сході і в Північній Африці - на 9%.

У 2018 року ВІЛ-інфекцію діагностували в майже 1,7 млн ​​осіб, це на 16% менше, ніж у 2010 році. В ООН також вважають, що основний внесок у негативну динаміку вніс прогрес у боротьбі з вірусом на сході і півдні Африки.

За статистикою, троє з п'яти ВІЛ-інфікованих - 23,3 млн з 37,9 млн - отримують антиретровірусну терапію і далі передати вірус не можуть.

Також у UNAIDS заявили про збільшення розриву між потребою в ресурсах на боротьбу з ВІЛ-інфекцією і їхньою доступністю, тобто про те, що донори почали виділяти менше грошей на ці цілі. Також в організації висловили стурбованість у зв'язку з уповільненням прогресу в боротьбі зі СНІДом й у зв'язку з тим, що в одних країнах робота триває успішніше, ніж в інших.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus