USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Робітники КРЗ просять Генпрокуратуру допомогти отримати зарплату

30 Липня 2009 15:23
До Волинської ОДА надійшов лист від працівників Луцького картонно-руберойдового комбінату про ігнорування міською владою проблеми виплати зарплатні, яку заборгували ще з 2008 року. Про це сьогодні, 30 липня, під час колегії головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА розповів начальник управління Володимир Кец, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами Володимира Кеца, робітники Луцького КРК скаржаться: гроші, які приходять на рахунки підприємства, використовуються не для погашення заборгованості по зарплаті, а «зовсім на інші потреби». Начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА додав, що цього листа адресовано не лише до ОДА, а ще й до Генеральної прокуратури.
Тому пан Кец доручив звернути на цю ситуацію увагу керівництва Луцького міськвиконкому.
За словами заступника начальника управління Світлани Ремезовської, негативні тенденції до зростання заборгованості зарплати в області вдалося подолати. Станом на 1 липня загальний обсяг заборгованості трохи перевищував 22 мільйони гривень. Власне, немає боргів по зарплаті у шести районах Волині, хоча ще в квітні були тільки у трьох.
Водночас владців непокоїть зростання боргів на підприємствах приватної та колективної власності, де перевищено вже 14 мільйонів гривень. Окрім того, 1 липня зафіксовано заборгованість на державних підприємствах (2 мільйони гривень), із них понад половину становить частка ДП «Волиньвугілля». Однак, як наголосила пані Ремезовська, 3 липня «Волиньвугілля» погасило борги. Також 3,5 мільйона гривень не отримали ще працівники комунальних підприємств, із них 85% – луцькі комунальники.
Зрештою, на вимогу Володимира Кеца до рішення колегії включено доручення інспекції праці щотижнево звітуватися про вжиті заходи щодо притягнення до відповідальності конкретних осіб за невиплату зарплатні.
Нагадаємо, що станом на 13 липня на Луцькому КРК заборгували приблизно мільйон гривень зарплатні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus